Şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea, iese la pensie

* Petrea a condus instituaţia de la înfiinţarea acesteia, în anul 1999 *

Unul dintre cei mai longevivi directori de instituţii publice din judeţ, Ionel Petrea, şeful ITM de la înfiinţarea instituţiei (1999) şi până în prezent, se pensionează, după ce a acumulat 45 de ani de vechime. “A venit vremea să îmi închei activitatea în cadrul insituţiei. Peste cinci zile mă pensionez, mai exact 13 iunie este ziua în care îndeplinesc condiţiile cumultive pentru a mă pensiona. Deşi, sincer, eu nu aş fi dorit să mă pensionez, dar calculatorul îşi face treaba şi când ajunge la data de 13 iunie şi mai face şi o socoteală simplă în raport de anul de naştere, nu zice mulţumesc, zice out. Şi apoi dacă va fi cineva să îmi mulţumească, va fi bine, dacă nu, vom vedea. Îmi închei activitatea la ITM pe care o desfăşor din 1999, îmi închei activitatea pe care o desfăşor în cadrul Ministerului Muncii din 1990, aşa încât această perioadă, plus perioada de dinainte de 1990, are un total de 45 de ani de vechime în muncă”, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă, Ionel Petrea.

Petrea a fost numit inspector şef interimar al ITM Galaţi pe 1 octombrie 1999, iar de la începutul anului următor a ocupat, prin concurs, postul de inspector şef în cadrul acestei instituţii. A deţinut această funcţie neîntrerupt, cu excepţia unei scurte perioade în care a fost înlăturat pe criterii politice; el a atacat decizia în instanţă şi a avut câştig de cauză.

După pensionare, Ionel Petrea a spus că îşi va dedica timpul Asociaţiei Profesionale a Inspectorilor de Muncă, organizaţie pe care a fondat-o alături de alţi colegi şi care va reprezenta interesele inspectorilor de muncă din toată ţara.

În urma pensionării lui Petrea, funcţia de inspector şef al ITM Galaţi va fi ocupată în regim de interimat de către unul dintre cei doi inspectori şefi adjuncţi.

În primele cinci luni ale acestui an, inspectorii de muncă de la Galaţi au aplicat amenzi de aproape 600.000 de lei pentru cazurile de muncă fără forme legale, 60 de persoane fiind  depistate muncind la negru. Tot în primele cinci luni anului s-au înregistrat 22 de accidente de muncă, dintre care două mortale.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati