Sevil Shhaideh: Guvernul nu s-au opune preluării Insulei Mari a Brăilei de către CJ Brăila

* O asemenea iniţiativă ar fi în acord cu noua strategie de descentralizare adoptată recent de Guvernul Grindeanu, a spus ministrul Dezvoltării Regionale *

Dacă CJ Brăila își dorește, Guvernul poate analiza oportunitatea trecerii Insulei Mari a Brăilei în proprietatea Consiliului. Este opinia ministrului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, exprimată în cadrul unei întâlniri desfăşurate astăzi la Brăila cu autorităţile locale și cu mediul de afaceri. “Oportunitatea o stabilește autoritatea locală, adică CJ. CJ trebuie să emită o hotărâre de consiliu prin care să își exprime intenția de preluare în domeniul public al județului a suprafeței de teren, cu toate avizele și rapoartele de specialitate necesare, semnată de președintele CJ și prefect. Se depune la Ministerul nostru, noi mai departe transmițând spre avizare acest proiect de hotărâre”, a declarat Sevil Shhaideh.

Ministrul Dezvoltării Regionale a spus că o asemenea iniţiativă ar fi în acord cu noua strategie de descentralizare adoptată recent de Guvernul Grindeanu. “Noi tocmai ce am adoptat strategia de descentralizare. Tot ceea ce este ca și obiectiv care să fie mai aproape de cetățeni, să meargă către autoritățile locale, e oportun. Dar haideți să facă mai întâi reprezentanții județului acest demers”, a adăugat Sevil Shhaideh.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati