Sindicatul de la Calorgal cere public păstrarea sistemului centralizat de încălzire din Galaţi

* Apelul le este adresat autorităţilor administraţiei publice locale şi centrale, dar şi europene *

Sindicatul “Solidaritatea din Serviciile Publice”, care activează în cadrul societăţii Calorgal, le cere autorităţilor, printr-un memoriu, să menţină în funcţiune sistemul centralizat de termoficare de la Galaţi. Memoriul le este adresat Primăriei şi Prefecturii Galaţi, Guvernului şi Parlamentului României, federaţiilor şi confederaţiilor sindicale, dar şi Comisiei Europene şi Parlamentului European.

În cadrul scrisorii deschise, sindicatul de la Calorgal cere “amânarea luării deciziei de către Consiliul Local cu privire la închiderea sistemului de termoficare programată pentru 12 aprilie 2017 şi constituirea unei echipe comune de lucru Guvern – Primăria Galaţi pentru a se analiza toate variantele posibile. O astfel de echipă cu specialişti şi responsabili implicaţi ar putea stabili 1) soluţii eficiente pentru gestionarea unui sistem public de termoficare cu un parcurs realist sau 2) închiderea sistemului cu pregătirea tuturor măsurilor necesare astfel încât să fie realizate obligaţiile guvernamentale şi ale administraţiei locale şi respectate normele comunitare faţă de cetăţeni”.

Apelul vine în aceeaşi zi în care Sinan Mustafa, administratorul special de la Electrocentrale Galaţi, societatea care produce agentul termic primar, a anunţat pe o reţea de socializare că a primit avizul de la Romgaz pentru a aplica strategia de preluare a distribuţiei agentului termic – propunere pe care acesta vrea să o înainteze municipalităţii tot în şedinţa din 12 aprilie.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati