Siretul a mâncat jumătate din mal la Șendreni. Linia ferată Galați-Tecuci, în pericol!

* Distanţa dintre râul Siret şi linia căii ferate Galaţi-Tecuci  s-a redus de la 60 de metri, cât era în iunie, la 30 metri luna aceasta *

Apele Române execută lucrări în regim de urgenţă pentru stoparea eroziunilor pe râul Siret în zona localităţilor Şendreni şi Şerbeştii Vechi din judeţul Galaţi, din surse proprii, a anunțat compania. Eroziunile au fost generate de evacuarea unor debite maxime de 2.600 mc/s din acumulările Călimănești și Movileni ca urmare a viiturilor produse în perioada iunie-iulie. În zona comunei Şendreni au avut loc depuneri masive de  aluviuni, formându-se un grind pe malul drept şi dezvoltarea periculoasă a unei eroziuni pe malul stâng care pune în pericol două obiective însemnate: calea ferată Galați-Tecuci și Stația de pompare apă Barboşi. Situația este atât de gravă, încât distanţa dintre râul Siret şi linia căii ferate Galaţi-Tecuci  s-a redus la jumătate: de la 60 de metri, cât era în iunie, la 30 metri luna aceasta!

„Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a semnat contractele de execuţie a două lucrări importante de investiţii din judeţul Galaţi: Amenajarea râului Siret în localitatea Şendreni etapa I şi Amenajarea râului Siret în localitatea Şerbeştii Vechi. Valoarea lucrării din localitatea Şendreni este de 4.724.000 lei, iar a celei din localitatea Şerbeştii Vechi, comuna Şendreni este de 2.918.000 lei”, au comunicat cei de la Apele Române.

La Șendreni, lucrările sunt executate pe o lungime de 200 de metri, într-o primă etapă, iar la Şerbeştii Vechi – pe o lungime de 120 metri. Cele două investiţii vor fi încheiate până la finalul acestui an.

Între timp, oficialii de la Apele Române fac demersuri pentru promovarea în regim de urgenţă a etapei a-II-a a lucrării de amenajare a râului Siret în Şendreni pe încă o lungime de 216 metri, astfel încât acest punct critic să fie închis.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati