SMURD Galaţi a împlinit 10 ani. Paramedicii locali au salvat până acum peste 37.500 de vieţi

* La ceremonia de aniversare au participat dr. Raed Arafat, secretar de stat în MAI, şi generalul Viorel Zaharia, cel care era la comanda ISU Galaţi când aici a luat fiinţă SMURD *

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din Galaţi a împlinit 10 ani. În tot acest timp, SMURD Galaţi a efectuat peste 40.000 de misiuni, în care au fost salvate 37.566 de persoane, dintre care 2.562 de copii. Cei 10 ani de activitate sub deviza “Cine salvează o viață salvează o lume întreagă” au fost marcaţi printr-o ceremonie aniversară, desfăşurată sâmbătă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Aniversaţii zilei, paramedicii şi pompierii, sub comanda dr. Angel Trifan, şeful SMURD Galaţi, şi a col. Ion Toma, şeful ISU Galaţi, au avut numeroşi oaspeţi, în frunte cu dr. Raed Arafat, ministru secretar de stat în cadrul MAI, președintele CJ Galați, Costel Fotea, prefectul Gabriel Panaitescu și generalul Viorel Zaharia, comandantul ISU Galaţi la vremea la care a fost înființat SMURD-ul la Galați.

Ceremonialul a început cu binecuvântarea unui preot, după care col. Ion Toma, șeful ISU Galați, a făcut o scurtă prezentare a activității SMURD. Au urmat discursurile oficialităţilor.

“Nu am cum să uit momentul acela când s-a înființat SMURD Galați. Prefect era domnul Capră, dar nu mă așteptam să vin aici după 10 ani și să găsesc toate acestea, printre care și un elicopter, dar și o bază aeriană, care urmează să fie funcțională. Azi am venit să sărbătorim și să vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți. Sistemul a evoluat. Avem deja autospeciale noi pentru pompieri. Au fost achiziționate autoscări noi, una dintre ele va ajunge la Galați. Din câte știu, în acest moment nu aveți o autoscară funcțională la Galați”, a declarat dr. Raed Arafat.

“Eu sunt de cinci ani la pensie, dar de câte ori văd SMURD-ul am emoții și îi salut discret. Le doresc mereu să ajungă cât mai repede la caz sau la spital. Vreau să îi mulțumesc doctorului Arafat, părintele SMURD, și tuturor celor fără de care nu am fi fost aici”, a declarat gen. Viorel Zaharia.

La finalul ceremoniei au fost oferite plachete și diplome de excelență și a fost urmărit un film despre SMURD Galați.

arafat (3)

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati