Şoseaua surpată din cauza ninsorilor, DJ 241G Ţepu-Ţepu de Sus, intră joi în reparaţii

* Autorităţile judeţene speră ca lucrările să se finalizeze la sfârşitul săptămânii *

Zăpada topită depusă după viscolul din aprilie a dus la surparea unui drum judeţean din judeţul Galaţi. Este vorba despre Drumul Judeţean 241G, care face legătură între localităţile Ţepu şi Ţepu de Sus. Şoseaua s-a prăbuşit pe o distanţă de 150 de metri, iar surparea are între 65 şi 80 de centimetri adâncime.

Drumul a fost închis imediat ce fundaţia a cedat, iar localnicii din satul Ţepu de Sus din comuna Ţepu nu mai pot intra şi ieşi din sat decât dacă fac un ocol de 35 de kilometri prin altă localitate. Traficul a fost dirijat pe o rută alternativă: Brăhăşeşti – Gohor –  DN24 – intersecţia DN24 cu DJ 241 G spre Ţepu.

Administratorul drumului, Consiliul Judeţean Galaţi, a trimis echipe la faţa locului, iar situaţia de acolo a fost discutată miercuri în şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Pe sub drumul surpat trec şi conducte de apă, însă deocamdată acestea nu ar fi afectate, dar situaţia se poate agrava dacă problema continuă.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, joi dimineaţă, de la ora 9:00, echipe de lucru cu echipamente specifice vor începe repararea fundaţiei drumului. Deocamdată, costul estimat al lucrării ar fi de 150.000 de lei. Autorităţile speră ca lucrările să se finalizeze la sfârşitul săptămânii pentru a reda populaţiei accesul de la drum.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati