Spargere la o biserică din Galaţi: Hoţii au intrat pe geam şi au golit sertarul cu bani

* Autorii spargerii au luat cei aproape 80 de lei găsiţi în pangar, locul în care se vând lumânări *

spargere-biserica-galati-26Spargere la Biserica “Buna Vestire” de pe strada Română din Galaţi. Jaful a fost observat joi dimineaţă, la ora 7:00, când femeia care face curăţenie în biserică a descoperit geamul lateral deschis, sertarul de la biroul din pangar, locul unde se vând lumânări şi alte obicte de cult, aruncat pe jos şi geamul uşii interioare spart. Hoţii au intrat pe geamul lateral, la care au ajuns urcându-se pe un butoi ce era pregătit pentru slujba de Bobotează  de vineri. Au luat banii din pangar, apoi au spart geamul uşii interioare, dar din biserică nu au luat altceva.

Biserica a fost închisă şi, timp de câteva ore, criminaliştii au prelevat probe de pe geamuri, uşi şi sertare.

Enoriaşii care se pregăteau să vină la slujbă sau aveau de pregătit slujba de vineri, de Bobotează, sunt înmărmuriţi şi revoltaţi că aşa ceva s-a putut întâmpla, mai ales în timpul sărbătorilor religioase de iarnă.

Din primele cercetări, se pare că hoţii s-au mulţumit cu cei aproximativ 80 de lei, bani din vânzarea lumânărilor, găsiţi în pangar, şi nu s-au atins de obiectele de cult din aur şi argint din biserică.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati