Spital regional între Brăila și Galați. CJ Brăila i-a predat deja terenul Ministerului Sănătăţii

* Este vorba de o suprafaţă de 7,5 hectare care nu face obiectul niciunui litigiu *

Președintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a făcut deja predarea către Ministerul Sănătăţii a terenului pe care ar urmă să fie construit spitalul regional. Este vorba de 7,5 hectare aflate în domeniul public al CJ Brăila și situate la graniță cu “faimoasele” 1.000 de hectare disputate cu Galaţiul. Președintele CJ Brăila a ținut să precizeze că, spre deosebire de alte judeţe, terenul pe care ar urma să fie construit spitalul regional nu face obiectul unor litigii, aşa că proiectul ar putea fi demarat oricând.

“Consider că atât timp cât am dat terenul către Ministerul Sănătăţii există o certitudine privind spitalul. Nu mai stăm! Chiar am dat terenul și acolo, pe amplasamentul respectiv, se va construi spitalul regional. Știu că multe dintre amplasamentele celorlalți care au hotărât să construiască astfel de spitale sunt cu probleme. Acesta de la Brăila nu are probleme. Este dat Ministerului Sănătăţii. Noi suntem gata pentru a construi spitalul. Spitalul este unul regional, trebuie să deservească ambele comunităţi – Brăila, Galați. Poate să deservească și Tulcea, și Vrancea, niciun fel de problemă”, a declarat Iulian Chiriac.

PNL Brăila: Spitalul regional este un proiect al unui guvern liberal

Liberalii brăileni au reacţionat imediat şi au atras atenţia că mult trâmbiţatul spital regional Brăila-Galați, pentru care CJ Brăila a predat deja terenul, este, de fapt, un proiect demarat de un Guvern liberal în 2009 și nicidecum meritul social-democraților. Liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a ținut să sublinieze că spitalul face parte din gândirea mai amplă a zonei de dezvoltare Brăila-Galați, care ar trebui să cuprindă și un parc industrial. Dănăilă a adăugat că, în contextul în care spitalul va fi amplasat lângă mia de hectare, atunci CJ Brăila trebuie să își intensifice eforturile de recuperate a restului de 650 de hectare, la care, se pare, tot PSD-iştii gălăţeni nu vor să renunțe.

“Acolo va fi o zonă de dezvoltare foarte puternică, de aceea Asocierea Brăila-Galați trebuie să meargă mai departe de atât, să prindă contur, iar sediul să fie la mijloc, fără orgolii, adică la Vădeni. Solicităm președintelui CJ Brăila să introducă pe ordinea de zi a următoarei ședințe proiectul nostru privind restul de 650 de hectare. Dacă nu se va întâmpla, vom solicita organizarea unei ședințe extraordinare”, a afirmat Alexandru Dănăilă.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati