Maternitatea Brăila este una dintre cele mai moderne din ţară după şase ani de reabilitări

* Unitatea oferă acum condiţii şi servicii similare spitalelor private, inclusiv un screening pentru retinopatia de prematuritate, care nu se mai face în nicio altă maternitate din sud-estul ţării *

Una dintre cele mai ample lucrări de reabilitare derulate în ultimii ani la Brăila a ajuns la final. Este vorba despre Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, care a devenit unul dintre cele mai moderne din România, oferind condiţii şi servicii similare celor din spitalele private. Proiectul a durat şase ani şi a costat aproximativ 27 de milioane de lei. “În cadrul acestui proiect a avut loc reabilitarea spaţiilor spitaliceşti şi dotările la nivel de funcţionalitate. Mă refer aici la dotare cu ventilaţie, climă, cu gaze medicale, fluide, cu instalaţie de supraveghere centrală foc şi fum şi pază, instalaţie video. Aveam cumpărate o parte din dotări, paturi, incubatoare, mese de operaţie, am mai cumpărat şi acum diverse lucruri, lămpile din sălile de operaţie sunt noi, partea de sterilizare a aerului e nouă”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihai Iugulescu.

Creşterea confortului din Maternitate şi îmbunătăţirea serviciilor oferite s-au reflectat în numărul de paciente internate aici, naşterile crescând simţitor faţă de anul trecut. “Până în prezent sunt în jur de 1.500 de naşteri, procentul celor efectuate prin cezariană fiind undeva la 43%. Naşteri sunt mai multe faţă de anul trecut, ceea ce ne bucură. De ieri până azi am avut 17 naşteri”, a afirmat coordonatorul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, dr. Florin Tovarnac.

În plus, Maternitatea oferă acum şi un screening oftalmologic pentru prematuri, care nu se mai efectuează în alte spitale din sud-estul ţării. “Avem aparatura necesară pentru a identifica retinopatia de prematuritate, care este o afecţiune extrem de gravă şi cu un potenţial de invaliditate foarte mare pentru copiii atât de mici. Este un plus al acestei maternităţi, care se face exclusiv la Brăila în zona de sud-est a României”, a punctat directorul adjunct al spitalului, dr. Alina Neacşu.

Consiliul Judeţean Brăila vrea ca în perioada următoare să crească nivelul dotărilor din Maternitate pentru ca nou-născuţii să beneficieze de toate îngrijirile necesare şi de screening-uri pe care, de obicei, le oferă doar spitalele private, iar părinţii să plece acasă cunoscând cu exactitate starea de sănătate a bebeluşului lor.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati