Stângă: Comisia de mediu a Senatului propune anchetarea problemei deşeurilor

* Suntem unul dintre cele mai slabi membri UE la gestionarea deșeurilor municipale solide *

“Comisia Europeană a demarat în luna mai procedura de infringement împotriva României pentru nerespectarea obligațiilor privind raportarea implementării mai multor norme UE în domeniul deșeurilor. (…) Pentru a clarifica situația în care se află statul român, alături de ceilalți colegi din Comisia pentru mediu a Senatului, am înaintat Biroului Permanent solicitarea de a constitui o comisie parlamentară de anchetă cu rol de documentare în privința managementului deşeurilor în România. Necesitatea acestei comisii este dată, în primul rând, de infringementul aplicat României, dar şi de faptul că în această perioadă se elaborează de către Guvern strategiile în domeniu”, a declarat, printr-un comunicat de presă, senatorul PNL de Galaţi George Stângă, secretarul Comisiei pentru Mediu din Senat.

România avea obligaţia să revizuiască cel târziu în 2013 planul naţional de gestionare a deşeurilor şi programul de prevenire a generării de deşeuri. Pentru că nu a făcut-o, UE a demarat procedura de infrigement împotriva ţării noastre.

Statisticile europene relevă că România este unul dintre cele mai neperformante state membre în ceea ce privește gestionarea deșeurilor municipale solide. În 2015 aceasta a înregistrat cea mai mare rată de depozitare a deșeurilor din UE, mai exact 72 %, cu mult peste media UE de 25,6 %.

1440 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati