Stângă: PNL își dorește coagularea dreptei politice, dar fără Tăriceanu și Băsescu

* Preşedintele PNL Galaţi spune că sunt oameni de dreapta în ALDE, care ar putea constribui la consolidarea dreptei *

În plină vacanţă parlamentară, când, de regulă, se duc negocieri pentru “transferuri” politice, liberalii transmit un semnal clar către celelalte formaţiuni de dreapta: vor ca, împreună, să construiasă o majoritate parlamentară. “Reacția românilor după schimbările la programul de guvernare, precum și neînțelegerile din cadrul coaliției de guvernare încep să își arate efectele asupra aliaților celor din PSD. Ministrul ALDE Viorel Ilie a declarat, sâmbătă, la Bistrița, că ALDE face toate eforturile pentru a se apropia de PNL, PMP și USR. Poziția unui lider al ALDE, a unui ministru chiar, prin care lasă de înțeles că zilele coaliției sunt numărate, este grăitoare în acest sens. (…) Dacă vorbim de coagularea dreptei, acesta a fost unul din obiectivele PNL. Dacă vrem să batem PSD, atunci trebuie să existe o unitate în zona dreptei. Însă e prea devreme să discutăm despre acest lucru acum. Totuși, e cât se poate de clar că această coagulare a dreptei nu se poate face decât în jurul PNL și, din punctul meu de vedere, fără două personaje politice cheie: Călin Popescu-Tăriceanu și Traian Băsescu, cei care ar reprezenta o piatră de moară pentru această unitate”, declară liderul PNL Galaţi, senatorul George Stângă.

O piesă importantă în această ecuaţie este ALDE, care “e ținut cu forța alături de PSD de către președintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, cel care își dorește să se mențină în zona puterii cu orice preț”, spune Stângă. “ALDE e azi asimilat PSD-ului din cauza liderului său. Însă nu putem nega faptul că sunt în ALDE oameni de dreapta. De asemenea, așa cum spunea și președintele PNL, domnul Orban, fără ALDE sau parte din ALDE nu se poate construi o majoritate parlamentară”, afirmă preşedintele liberalilor gălăţeni.

Toamna aceasta poate fi interesantă deoarece foștii parlamentari ALDE proveniţi din PC, între care şi gălăţeanul Eugen Durbacă, vor să atragă o serie de senatori și deputați în noua formațiune ProRomânia.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati