Stau la cozi cu noaptea-n cap pentru un paşaport: Aglomeraţie la ghişee după sosirea “stranierilor”

* Oamenii stau şi câte două zile la coadă doar ca să prindă un bon de ordine *

Numărul gălăţenilor care depun cereri pentru un paşaport  a crescut foarte mult în ultima perioadă. Era de aşteptat, deoarece a început sezonul în care gălăţenii care muncesc în afara ţării îşi iau concendiu şi vin acasă. Majoritatea îşi rezolvă în aceste zile şi problemele pe care le mai au cu actele. Tot acum pleacă în concediu şi gălăţenii, iar aceia care nu au paşaport ori au paşapoartele expirate sau la un pas de expirare vin la aceeaşi coadă. Aşa se face că în faţa Serviciul Public Comunitar pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple Galaţi se fac şi liste de aşteptare, dar mulţi nu reuşesc să prindă un bon de ordine şi să îşi depună actele din prima zi. Stau şi câte două zile la coadă, asta în situaţia în care  absolut toţi angajaţii instituţiei lucrează.

În primul trimestru al anului, numărul celor care au solicitat paşapoarte a fost de 7.965, în  timp ce în ultimele trei luni s-au înregistrat 10.430 de cereri. În luna august, probabil că numărul solicitărilor va depăşi media zilnică de 150-200 înregistrată acum.

Pentru a  se evita şi o mai mare aglomeraţie, cei care urmează să primească paşapoartele sunt rugaţi să accepte ca acestea să le fie trimise acasă, prin curier. Plătesc 9 lei, dar scapă de a mai sta încă o dată la coadă.

 

2424 Vizualizari 9 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati