Succes al elevilor gălățeni la un concurs internațional de robotică | GALERIE FOTO

* Victorie a echipei de robotică „Sophia Science” din Galați la concursul de robotică educațională „First Lego League Junior” pentru copii sub zece ani, care a avut loc în Statele Unite ale Americii, la Detroit, în perioada 24-27 aprilie *

Romania și orașul Galați au fost reprezentate la această întrecere de echipa „Apollo18 Transformers” de la clubul de robotică „Sophia Science”, iar cei mici s-au întors din SUA cu premiul „Cooperative Poster Award” pentru lucrul în echipă.

Este un premiu muncit și meritat, cam al cincilea în ierarhia concursului, premiu pe care l-am obținut în competiție cu alte 60 de echipe din foarte multe țări ale lumii”, a declarat Marinela Buruiană, mentorul și antrenorul echipei din Galați.

Ea a mai precizat că tema proiectului a fost realizarea unui sistem robotizat care poate ajuta omenirea să realizeze baze permanente pe lună. Copii au stabilit mai întâi ce resurse sunt necesare pentru a supraviețui pe lună, cum pot fi acestea obținute și cum pot fi transportate și stocate acolo. Apoi au construit și programat roboți care să-i ajute în demersul lor.

Echipa din Galați a fost apreciată și pentru modul în care și-a prezentat proiectul.

Doi reprezentanți ai echipei, Teodor Ifrim și Matei Butunoi, au vorbit în fața a peste 35.000 de participanți de la toate categoriile de concurs și de vârstă a competiției despre experiența lor și despre valorile fundamentale pe care le-au învățat și aplicat în cadrul proiectului: descoperire, inovare, incluziune, impact, lucrul în echipă și distracție”, a mai completat Marinela Buruiană.

Echipa care a reprezentat Galațiul la prestigioasa competiție a fost comusă din elevii Elena Maria Popescu, Matei Butunoi, Teodor Ifrim, Matei Alexandru Patilea, Nicolas Andrei Trenchea și Tudor Radu.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati