Sute de persoane din Galaţi, dar şi din alte judeţe au venit până acum la Centrul de Permanenţă

* Vârstnicii între 60 şi 70 de ani sunt cei mai numeroşi pacienţi ai Centrului *

De la deschiderea, în septembrie, a Centrului de Permanenţă din Galaţi, aflat pe Drumul Viilor, circa 270 de persoane din Galaţi, din comunele limitrofe judeţului Galaţi, dar şi din localităţi din judeţele Iaşi şi Vaslui au beneficiat de serviciile medicale oferite de personalul unităţii. Potrivit informaţiilor furnizate de dr. Costinela Georgescu, directorul Serviciului de Asistenţă Medicală al Primăriei Municipiului Galaţi, la Centrul de Permanenţă pot veni persoanele care au sau nu statutul de asigurat şi necesită asistenţă medicală primară sau au o urgenţă medico-chirurgicală,  în limitele competenţei unui medic de familie.

Până acum, cele mai multe prezentări, 58, au fost din partea vârstnicilor de peste 60 la 70 de ani. Tot multe, 43, au fost şi la categoria de vârstă 18-60 de ani. Au necesitat servicii medicale în Centru şi sugarii, copiii între 2 şi 6 ani şi persoanele peste 70 până la 80 de ani.

În general, predomină administrările de medicamente, perfuzabile sau intramuscular, făcute pe baza unor recomandări primite de la medicii de familie. Nu au lipsit cazuri de alergodermii, traumatisme diverse, plăgi tăiate şi, în ultima vreme, frecvent stări febrile şi viroze respiratorii. Au fost solicitări de monitorizare a tensiunii arteriale primite din partea persoanelor hipertensive sau de efectuarea unor pansamente pentru diverse traumatisme.

Pacienţii sunt trataţi cu medicamente şi materiale sanitare din trusa de urgenţă a Centrului, costurile fiind sunt suportate de Primăria Galaţi.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati