Târgul de Sfântul Andrei va ţine cinci zile şi va avea loc pe platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor

* Atmosfera de la târg va fi întreţinută de artiştii Centrului Cultural “Dunărea de Jos” *

Târg de Sfântul Andrei, săptămâna viitoare, la Galaţi. Târgul, organizat anual de Zilele oraşului, a ajuns la a XVI-a ediţie, iar organizatorul – Centrul Cultural “Dunărea de Jos” (CCDJ) – promite o ediţie de poveste: cinci zile de târg, între 30 noiembrie şi 4 decembrie, meşteri populari şi artizani din toate zonele etnofolclorice, spectacole de muzică şi dans popular.

“Amenajat pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în zona intersecţiei de la Păpădie, Târgul are pentru fiecare câte ceva: daruri pentru cei dragi, cumpărături pentru noi, obiecte care pot înfrumuseţa viaţa, spaţiul sau meniul. Meşterii aduc lemn cioplit din Vâlcea şi Colibaşi, de peste Prut, ceramică tradiţională de Cucuteni, Horezu şi Braniştea şi ceramică medievală de la Baia Mare, sticlă de la Turda. Cei aflaţi în căutarea unor piese vestimentare sau accesorii care le completeze ţinuta şi să îi confere personalitate vor găsi pielărie şi cojocărie din Bistriţa, din Grumăzeşti Neamţ, din Ruginoasa şi din Colibaşi, ţesături, ii, costume şi ştergare din Neamţ, Bistriţa, Suceava (Măn. Humorului), Breaza şi de la Hanu Conachi sau podoabe de la Roman. Nu lipsesc ouăle încondeiate (Moşna Iaşi), picturile, figurinele, păpuşile şi alte obiecte decorative. Amatorii de bunătăţi se pot delecta cu turtă dulce, colaci, miere, siropuri şi dulceţuri, produse culinare de post şi de dulce din Argeş, Suceava, Braşov, Vrancea şi Galaţi”, a informat CCDJ.

Deschiderea oficială a Târgului de Sfântul Andrei va avea loc miercuri, 30 noiembrie, la ora 13:00, pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Târgul va fi deschis zilnic între orele 8:00 şi 20:00.

Atmosfera va fi întreţinută de artiştii CCDJ – solişti, instrumentişti şi dansatori – care vor oferi reprezentaţii zilnice. Astfel, spectacolul de deschidere va avea loc miercuri, 30 noiembrie, de la ora 13:00. În celelalte zile de târg, spectacolele vor începe la ora 17:00. În ultima zi, duminică, 4 decembrie, spectacolul de închidere a târgului va demara la ora 15:00.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati