Telenovelă la final: Primăria Brăila va cumpăra terenul din spatele Muzeului Carol I

* Suma aprobată de CLM pentru tranzacția imobiliară este de 165.000 de euro * Consilierii PNL și independentul Lucian Căprariu s-au abținut de la vot *

După două ședințe aprinse ale Consiliului Local Municipal în care s-a discutat întâi dacă municipalitatea își exercită dreptul de preempțiune asupra terenului aflat pe Calea Galați, în spatele Muzeului, iar mai apoi suma pentru care să se facă această tranzacție, astăzi, în cadrul celei de-a treia ședințe, s-a stabilit ca CLM să intre în posesia terenului pentru suma de 165.000 de euro.

Şi de această dată, consilierii PNL s-au arătat îngrijorați de posibilitatea ca CLM să fie dat în judecată de cel care, anterior notificării Primăriei de către proprietară, bătuse palma cu aceasta pe tranzacție și chiar îi achitase o parte din sumă. Primarul Marian Dragomir a prezentat un document adus de către avocații proprietarei în care se stipula că, în situația în care “din certificatul de urbanism obținut rezultă imposibilitatea edificării unei locuințe, sau unul dintre titularii dreptului de preempțiune menționați mai sus – Consiliul Județean sau Primărie – își exercită acest drept, părțile vor fi repuse în situația anterioară, cu returnarea către promitentul vânzător a tuturor sumelor primite de către cumpărător”.

În ciuda asigurărilor primite, consilierii PNL au preferat să se abțină de la vot, la fel și independentul Căprariu. Cu toate acestea, proiectul a trecut, cu votul majorității.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati