Ţigări de contrabandă ascunse în roata unui microbuz şi în butelia de gaz a unui autoturism

* Şoferii celor două mijloace de transport în comun au vrut să introducă ţigările în ţară prin Punctele de Trecere a Frontierei Oancea şi Galaţi-rutier *

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au depistat la punctul de trecere al frontierei Oancea un microbuz cu o roată „umflată” cu ţigări de contrabandă. Mai apoi, colegii lor de la punctul de trecere a frontierei Galaţi-rutier au găsit ţigări de contrabandă ascunse în butelia de gaz a unei maşini.

oancea tigari (1)În primul caz, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea au descoperit aproximativ 4.000 de ţigarete ascunse în roata stânga spate a unui microbuz, cu scopul de a fi transportate în Belgia. “La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, au oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Oancea, un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria, condus de cetăţeanul moldovean Dmitri B., în vârstă de 32 ani. Pentru valorificarea unor informații deținute, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea mijlocului de transport şi a persoanelor la sediul Sectorului P.F. Oancea. În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, lucrătorii noştri au descoperit, ascunse în roata stânga spate, 3.960 de ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, în valoare de 894 lei. Conducătorul auto a declarat că ţigările îi aparţin şi avea intenţia de a le transporta în Belgia pentru consumul propriu şi al colegilor”, a precizat cms. Ion Irimia, de la Poliţia de Frontieră Galaţi. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

galati tigari (2)Mai apoi, poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, împreună cu lucrători vamali, au descoperit 4.000 de ţigarete, ascunse într-un loc special amenajat în butelia de gaz a unui autoturism, pe care un brăilean intenţiona să le introducă ilegal în România. “S-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, brăileanul G. G., în vârstă de 22 ani, conducând un autoturism marca Daewoo. Pentru valorificarea unei informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. În urma controlului, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat în  butelia de gaz a autoturismului, 4.000 de ţigarete marca Ashima, fără timbru de acciză”, a mai spus cms. Ion Irimia, de la Poliţia de Frontieră Galaţi. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 2.400 lei, şi a autoturismului, în valoare de 4.500 lei, în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati