Tiroliană şi pistă de biciclete în Staţiunea Lacu Sărat. A început reabilitarea parcului

* Lucrările sunt finanţate de Primărie, care vrea ca totul să fie gata până la 1 Mai *

Primăria Chiscani a demarat, zilele acestea, un amplu proiect de ecologizare și reabilitare a Stațiunii Lacu Sărat. Conform declarațiilor primarului localității, Costică Cojea, proiectul are ca scop, în primul rând, scoaterea la lumină a parcului din stațiune, lăsat în paragină și acaparat de pădure. Acesta ar mări considerabil suprafața pe care iubitorii de aer curat o pot folosi pentru a se plimba sau pentru a face sport.

“Avem un proiect aprobat de Consiliul Local, cu fonduri de la bugetul propriu, pentru reabilitarea stațiunii Lacu Sărat, în care sunt incluse mai multe acțiuni, între care și ecologizarea zonei și reabilitarea ei, mai precis zona fostului parc, care arată acum ca și o pădure. Vrem să readucem acest parc la adevărata lui valoare, prin toaletarea arborilor și scoaterea vechilor alei la lumină”, a explicat Cojea.

Acesta a adăugat că este vorba de o suprafață de aproape 11 ha, care va fi amenajată inclusiv cu pistă pentru biciclete și tiroliană. Materialul lemnos rezultat din toaletarea arborilor va fi dat persoanelor asistate social, în urma unor anchete sociale.

Primăria își propune să finalizeze ambițiosul proiect până pe data de 1 Mai.

lacu sarat 1

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati