TNL îi cere Guvernului Dăncilă să nu majoreze salariul minim la 1 noiembrie

* TNL susține că măsura i-ar distruge mai ales pe tinerii întreprinzători *

TNL îi cere Guvernului condus de Viorica Dăncilă să renunțe la majorarea salariului minim pe economie la 1 noiembrie. Liderii Tineretului Național Liberal susțin că măsura i-ar distruge în special pe tinerii întreprinzători.

“Intenția guvernului Dăncilă de a majora salariul minim de la 1 noiembrie, în nici 10 zile, demonstrează că premierul și ministrul Muncii nu au cunoștințe economice nici măcar de nivelul unui elev de clasa a XI-a și își bat joc de mediul de afaceri. Tineretul Național Liberal cere guvernului să renunțe la orice intenție de a majora salariul minim cu începere de la 1 noiembrie, în condițiile în care această prevedere i-ar distruge mai ales pe tinerii antreprenori“, a declarat vicepreşedinte TNL, Regiunea S-E, Alexandru Şerban.

“ Este regretabil că astfel de persoane ajung să conducă un minister, în condițiile în care nu au avut nici măcar o firmă cu 3-4 angajați despre care știu că trebuie să le plătească lunar salariile și care, la rândul lor, au familii de întreținut. Orice creștere a salariului minim să se facă în conformitate cu realitățile din economie, nu din pixul unui ministru vremelnic care vrea să mai câștige câteva voturi“, a adăugat vicepreședintele TNL S-E.

Alexandru Șerban a explicat că introducerea unui salariu minim diferențiat, de 2.350 de lei pe lună, pentru angajații cu studii superioare și pentru angajații cu 15 ani vechime este o prevedere profund discriminatorie la adresa tinerilor.

“Mediul de afaceri acuză frecvent, pe bună dreptate, lipsa de predictibilitate și modificările de legislație realizate peste noapte, în încercarea de a mai petici bugetul public pentru a satisface pomenile electorale ale majorității PSD-ALDE. Guvernul Dăncilă-Dragnea nu ar fi în stare să facă un plan de business viabil pentru o firmă cu câțiva angajați, dar să gestioneze economia unei țări. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care cei mai bine pregătiți tineri pleacă din România, iar exodul creierelor este una dintre problemele majore cu care se confruntă țara noastră”, a afirmat vicepreședintele TVL, Regiunea S-E, Alexandru Șerban.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati