Tomograful de la Spitalul Judeţean din Galaţi a fost reparat şi este din nou funcţional

* Reparaţia a costat peste 85.000 de euro şi a fost finanţată de Consiliul Judeţean *

Cel mai modern tomograf de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi este din nou funcţional. A fost achiziţionat tubul dispozitivului, iar  piesa defectă a fost deja înlocuită. Valoarea investiţiei a fost de 385.000 de lei, fonduri alocate de Consiliul Judeţean Galaţi, a anunţat Biroul de Presă al instituţiei.

“Am făcut toate demersurile ca tomograful să fie cât mai repede în stare de funcţionare. Am alocat imediat fonduri pentru repararea tomografului, însă a fost nevoie de timp pentru finalizarea procedurilor de achiziţie. Ne dorim să aducem încă un computer tomograf, astfel încât să asigurăm la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi tot necesarul de servicii de imagistică. De asemenea, lucrăm la un proiect de dotare a unităţii medicale cu aparatură medicală performantă, cum este acceleratorul liniar de particule”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Computerul tomograf aflat în dotarea unităţii medicale permite scanarea rapidă a zonei investigate cu o doză minimă de iradiere, dar şi scanarea în secţiuni foarte fine. Computerul tomograf a fost achiziţionat în 2014 şi a costat 1.450.800 de lei.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati