Traseu de ciclism montan la malul Dunării: Concursul Ţiglina XCO, la prima ediţie

* Traseul este amenajat în Valea Ţiglinei, o zonă centrală a oraşului, fiind unic în România *

Duminică, la Galați a avut loc prima ediție a concursului “Țiglina XCO”, desfășurat în cadrul Zilelor Dunării, concurs organizat la inițiativa Asociației de ciclism Mausi, cu sprijinul Primăriei Galați. Concursul s-a desfășurat pe un traseu amenajat pe teren accidentat, asemănător unuia de ciclism montan, în Valea Țiglinei, renumită pentru mizeria adunată acolo în ani de zile. În ultimii doi ani, membrii Asociaţiei Mausi, alături de care s-au aflat cei de la BikeWorks, Mecanturist, Albatros, Fundația Comunitară Galați, Clubul de Ciclism Galați, dar și oameni din mediul de afaceri gălățean au lucrat la ecologizarea zonei.

“Ce a ieșit trebuie doar să veniți să vă convingeți, este unic în România, căci nu mai există în nici un oraș din România un astfel de traseu, de tip montan, chiar în centrul orașului. Mai există ceva asemănător la Sibiu, dar acolo este un parc în afara orașului. Noi aici suntem chiar în centrul orașului”, spune Octav Mercofer, reprezentant al organizatorilor, care adaugă: ”În total, am scos din Valea Țiglinei 500 de remorci de deșeuri de toate tipurile, am lucrat cu zeci de voluntari, am avut chiar și câte 40 pe zi. Ne-a ajutat și Primăria Galați în acest demers al nostru”.

“Traseul surprinde orice iubitor de astfel de trasee mountain bike, nimeni nu se așteaptă să găsească așa ceva în oraș. E o zonă sălbatică pe care noi am vrut să o amenajăm pentru o zonă sportivă de performanță. Am încercat să amenajăm traseul cu grade diferite de dificultate, mediu spre dificil, încă nu avem ceva greu, dar este foarte apreciat de cei care l-au parcurs deja. Evident că noi vom continua atât ecologizarea, cât și amenajarea traseului, astfel încât  să se ducă și către zona sportivă de performanță, adică de la acest traseu poți face cunoștință cu mountain bike-ul adevărat”, a spus Cristian Mircioi, reprezentant al Asociației Mousi.

Cum Valea Țiglinei încă mai poate fi ecologizată și amenajată, 30% din taxa de înscriere la concursul de astăzi a fost  direcționată de organizatori pentru continuarea amenajării traseului de ciclism.

bici2

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati