Un bărbat dispărut în viscol a fost găsit de forţele de intervenție. Altul a fost salvat din râul Bârlad

* Numeroase echipe şi mijloace tehnice au fost mobilizate, astăzi, pentru salvarea celor doi bărbaţi *

vlcsnap-2017-01-11-23h50m49s063Un tânăr de 21 de ani care s-a rătăcit prin ninsoare şi viscol pe drmul dintre comunele Pechea şi Suhurlui din judeţul Galaţi a fost găsit de echipele de salvare. Dispariţia sa a fost semnalată în această după-amiază în Centrul Județean de Comandă și Coordonare a Intervențiilor. „Bărbatul, în vârstă de 21 de ani, și-a vizitat dimineață un prieten, la o stână situată între cele două localități, apoi a plecat cu căruța cu calul spre Suhurlui. Din cauza viscolului puternic, nu a mai reușit să se orienteze, a deshămat calul și a continuat drumul, o vreme călare, dar a înaintat circa 20 de kilometri în direcția opusă. Un timp, a păstrat legatura cu rudele, telefonic, dând o serie de indicii (fântâna cu cumpănă etc.), până la descărcarea telefonului. S-a anunțat apoi dispariția, s-au mobilizat echipele de căutare, iar câteva ore mai târziu avea să fie identificat la o altă stână, în viață. Bărbatul a fost consultat de echipajul medical al ambulanței, dar a refuzat internarea”, a informat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Judeţului Galaţi, Petrica Paţilea.

La intervenție au participat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență cu două șenilate și 20 de pompieri, Primăria Pechea cu 15 persoane din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, polițiști și pădurarul care cunoștea zona vizată, precum și polițiști de frontieră cu autospeciala cu termoviziune.

Un alt bărbat a fost salvat astăzi din râul Bârlad. „Un alt caz deosebit s-a semnalat la numărul unic 112 în această seară, la ora 18:15, în zona Tecuci. În râul Bârlad, a fost observat înotând un bărbat, care a reușit să ajungă și să iasă la mal. Acțiunea de salvare a echipelor de intervenție a fost îngreunată de stratul consistent de zăpadă viscolită din acea zonă (un metru), accesul făcându-se cu o Wolă. Bărbatul a fost extras, i s-a acordat primul-ajutor și a fost transportat la Spitalul din Tecuci. Nu se cunosc circumstanțele în care s-a petrecut acest eveniment”, a informat Petrica Pațilea.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati