Un bărbat a murit din cauza caniculei la Galaţi. Este a patra victimă a valului de căldură

* Bărbatul a fost găsit în stare gravă într-un cimitir şi a fost dus la spital, dar a murit în UPU *

Canicula coseşte vieţi la Galaţi, chiar dacă astăzi temperaturile au coborât la limite suportabile. Ieri, însă, nu era aşa. Un bărbat de 52 de ani a fost găsit în stare gravă într-un cimitir din Galaţi. Avusese de suferit din cauza căldurii. Din păcate, deşi omul a fost transportat la Spitalul Judeţean, a decedat în Unitatea de Primire Urgenţe.

Bărbatul era gropar la o firmă de pompe funebre şi se afla în Cimitirul “Sf. Lazăr”. Patronul i-a spus să se ducă acasă, deoarece bărbatul spunea că se sinte rău, dar omul a preferat să îşi mai tragă sufletul acolo, în cimitir. Gardienii l-au găsit căzut, inconştient, şi au chemat ambulanţa. Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Mihai Polinschi, a declarat că, la sosirea salvării, bărbatul era deja în stop cardio-respirator. Echipajul ambulanţei l-a resuscitat până la spital, unde manevrele de resuscitare au continuat. Fără succes, însă, căci bărbatul a decedat.

Potrivit datelor furnizate de Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, omul a murit direct din cauza caniculei, în urma hipertermiei exogene. El avea temperatura corpului foarte mare, suferind un şoc termic.

Este primul deces cauzat direct de caniculă în judeţul Galaţi. În celelalte trei cazuri de deces, canicula a fost un factor favorizant şi agravant al decesului.

De ieri până azi-dimineaţă, alte nouă persoane, cu vârste cuprinse între 12 şi 80 de ani, au suferit stări de leşin sau, pur şi simplu, au căzut în stradă. Cele mai multe solicitări s-au înregistrat luni, în miezul zilei. “A fost vorba despre patru persoane care efectiv au căzut în stradă şi de alte cinci persoane cărora li s-a făcut rău, au suferit stări de leşin, acasă sau în locuri publice”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati