Un brăilean de 26 de ani, voluntar în Maroc, a murit într-un accident, în timpul unei furtuni de nisip

* Tânărul, care era student în Norvegia şi se afla într-o misiune de voluntariat în Maroc, de una urma să plece în India, era rudă cu una dintre victimele carnagiului produs pe 4 aprilie la Brăila *

ANISOARA TOADERŞoc pentru familia brăileanului Alin Miuţescu, mort pe 6 aprilie într-un accident de maşină în oraşul Tata din Maroc. Tânărul de 26 este rudă prin alianţă cu una dintre victimele accidentului rutier din Brăila produs pe 4 aprilie, în care şi-au pierdut viaţa cinci oameni. Mătuşa lui Alin, cea care l-a şi botezat, este cumnata Anişoarei Toader, femeia de 53 de ani spulberată de un autoturism scăpat de sub control. În ziua în care Anişoara Toader era condusă pe ultimul drum, exact când cortegiul se îndrepta spre cimitir, familia a mai primit un telefon dureros. La mii de kilometri depărtare, microbuzul în care se afla Alin cu mai mulţi colegi a fost spulberat de pe şosea de o furtună de nisip. Au fost mai mulţi răniţi, însă Alin a fost singurul care şi-a pierdut viaţa.

Vestea a căzut ca un trăznet în familie. Mama lui Alin nu poate accepta nici în acest moment adevărul şi încă speră că fiul ei va intra pe uşă râzând, aşa cum făcea de obicei. Mătuşa lui Alin, cea care a stat de vorbă cu jurnaliştii şi la înmormântarea cumnatei sale, a vorbit acum despre nepotul ei, pe care practic l-a crescut. Deşi părinţii lui au divorţat cu mult timp în urmă, ambii recăsătorindu-se, Alin se împacă bine cu amândoi şi puţinul timp liber pe care îl avea şi-l împărţea între ei.

12309886_1015400531851806_9054743032681739468_oDin Brăila a plecat la 18 ani, la Facultatea de Drept din Bucureşti. În timul facultăţii a lucrat ca barman pentru a se întreţine. Vroia, însă, mai mult de la viaţă. A început o nouă facultate în Norvegia şi a intrat în programele de voluntariat derulate de aceasta. Şi-a dat seama că menirea lui în viaţă este să ajute oamenii. Aşa a ajuns să activeze şi în Maroc, unde lucra cu imigranţii arabi. Era iubit de aceştia, care îl strigau “Ali”. Mai avea două zile de stat în Maroc, după care urma să plece în India.

Cu tatăl lui a vorbit pe internet cu două zile înainte de accidentul fatal. Bărbatul îi spusese că atunci când are timp să îl sune, pentru că vrea sa îi audă vocea. Tatăl lui Alin este nevăzător şi bucuria cea mai mare era să îşi audă fiul că este bine. Îl întrebase chiar dacă îine neapărat să lucreze în Maroc, cu imigranţi, iar Alin i-a spus că fiecare are o poveste dureroasă şi că, atâta vreme cât el poate alina acea suferinţă, este mulţumit.

Urma să se căsătorească anul acesta sau anul viitor şi primise oferte de muncă de la ONU.

De formalităţile de repatriere se va ocupa facultatea prin programele căreia Alin se afla în Maroc, deaorece familia are o situaţie materială precară.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati