UPDATE: Deţinutul care se urcase pe coşul de fum al centralei Penitenciarului Galaţi a încheiat protestul

penitenciar galatiUPDATE – Deţinutul care s-a urcat, joi după-amiază, pe coşul de fum al centralei termice a Penitenciarului Galaţi a coborât, joi seară, după câteva ore de negocieri. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost introdus imediat în camera de detenţie.

El se urcase pe coşul de fum în semn de protest faţă de condiţiile din închisoare, solidarizându-se astfel cu deţinuţii care au iscat proteste în alte penitenciare din ţară.


* Protest în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi. Un deţinut condamnat pentru omor, în vârstă de 26 de ani, s-a urcat, joi după-amiază, pe coşul de fum al centralei termice, la circa 30 de metri de sol. El strigă şi protestează în semn de solidaritate cu restul deţinuţilor din ţară *

Vizita de după-amiază la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi a fost întreruptă brusc şi vizitatorii au fost scoşi pe poartă afară. Intervenise o situaţie de urgenţă. Un deţinut condamnat pentru omor s-a urcat pe coşul de fum al centralei şi protesta. Se afla la plimbare când a profitat de neatenţia gardienilor şi s-a suit pe coşul de fum. Martorii l-au şi auzit ţipând. Ameninţă că se omoară dacă îl dau jos cu forţa.

Oamenii spun că rudele lor aflate în spatele gratiilor li se plâng că sunt condiţii oribile în penitenciar, sunt gândaci şi că acum, pe caniculă, suprapopularea celulelor le face viaţa grea deţinuţilor, care nici nu ar avea unde să păstreze apa rece.

Reprezentanţii Penitenciarului Galaţi au confirmat informaţia referitoare la deţinutul protestatar, care se află încă pe coşul de fum. Se poartă negocieri cu acesta. În incinta penitenciarului au intrat mai multe maşini de poliţie şi o ambulanţă.

În prezent, în Penitenciarul Galaţi sunt 760 de deţinuţi, în condiţiile în care capacitatea clădirii este de nici 600.


Un deţinut în vârstă de 26 de ani s-a urcat, joi, pe coşul de fum al centralei termice de la Penitenciarul Galaţi, în semn de solidaritate cu protestele care au loc în penitenciarele din ţară, unde deţinuţii cer mâncare şi condiţii mai bune în celule. Informaţia a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi, Simona Costache.

Articol în curs de actualizare.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati