Un grup de voluntari curăţă zona Cavoului Roman

* Acţiunea este iniţiată de Comunitatea “Curăţăm Galaţiul” *

“Comunitatea ‘Curăţăm Galaţiul’ va invită mâine, 7 oct., de la ora 15, în zona Cavoului Roman de pe Strada Oţelarilor, pentru a participa la evenimentul intitulat: Punem monumentul ‘Cavoului Roman’ pe harta Galaţiului!”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.

Comunitatea “Curăţăm Galaţiul” susţine că astfel vrea să atragă atenţia autorităţilor asupra acestui monument ignorat. “Nu există un muzeu, nu s-au făcut săpături, nu se mai ştie ce se află în pământ şi nici măcar locaţia exactă nu se cunoaşte. Dacă aceste lucruri pot fi puse pe seama unor blocaje instituţionale, absenţa oricărui indicator în zonă nu poate fi explicată decât prin incompetenţa autorităţilor. Astăzi, în zona monumentului ‘Cavoului Roman’ nu există nimic, niciun panou, niciun semn, niciun afiş sau indicator informativ. Comunitatea ‘Curăţăm Galaţiul’ doreşte să schimbe această stare de fapt. Mâine vom monta pe platforma betonată de deasupra monumentului o plăcuţă de informare. E un gest simbolic prin care dorim să arătăm că cetăţenii simpli sunt gata să se implice acolo unde autorităţile nu sunt în stare”, se mai spune în comunicat.

Comunitatea “Curăţăm Galaţiul” este un grup de implicare civică fondat în urmă cu un an, care are la activ mai multe acţiuni cu caracter social, umanitar şi civic.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati