Un profesor navetist face apel la autorităţile gălăţene: DJ 240A s-a transformat într-un “iaz”!

* Drumul, care leagă comuna Cerţeşti de Ghidigeni, se inundă după ploi şi ninsori *

Semnal de alarmă tras de un profesor navestist gălăţean pe internet. Drumul Judeţean 240A, ce leagă localităţile gălăţene Cerţeşti şi Ghidigeni, se transformă într-un “iaz” pe o anumită porţiune ori de câte ori plouă sau, mai rău, când ploaia este dublată de topirea zăpezilor. Aceasta este situaţia şi de câteva zile, când drumul este o mare de apă.

Drumul alternativ presupune un ocol foarte mare, de 100 de kilometri, şi mulţi şoferi preferă să-şi asume riscul de a parcurge drumul plin cu bălţi, care are o lungime de patru kilometri.

Un profesor din zonă, Ionuţ Dumitraşcu, a tras recent un semnal de alarmă, în speranţa că va fi auzit de autorităţi şi că acestea vor asfalta acest drum.

Primăria din Cerţeşti cunoaşte problema. Primarul comunei spune că drumul a fost pietruit anul trecut, printr-o finanţare de la Consiliul Judeţean Galaţi. Dar cum zona nu are posibilităţi de drenare, când plouă, drumul devine greu practicabil sau chiar impracticabil. El nu va fi asfaltat imediat, ci abia după reabilitarea de către CJ a podului din comună. Această din urmă lucrare are prioritate deoarece, dacă podul nu este refăcut, localitatea riscă să se rupă în două.

Sursa foto: Facebook

3893 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati