Un remorcher va sparge gheaţa de pe Dunăre, la Brăila, pentru ca bacurile să ajungă la Insula Mare

* La Galaţi, bacurile stau la ponton din cauza gheţii şi doar un împingător circulă de pe un mal pe celălalt, transportând în continuare doar pasageri, nu şi maşini *

Traficul naval pe Dunărea fluvială rămâne în continuare închis din cauza stratului gros de gheață format pe șenalul navigabil. Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a trimis astăzi la Brăila remorcherul Galați 3, care, din această după-amiază, va sparge gheața de pe fluviu pentru ca bacurile să poată ajunge  în Insula Mare a Brăilei.

La Galaţi, circulația bacurilor între municipiul Galaţi şi localitatea I. C. Brătianu din judeţul Tulcea rămâne întreruptă din cauza stratului gros de gheață format la malul tulcean, care împiedică bacurile să acosteze în condiții de siguranță. Transportul pasagerilor se efectuează în continuare cu ajutorul unui împingător de la Navrom, care transportă cel mult 35 de pasageri, nu însă și autovehicule. În ultimele patru zile, împingătorul a efectuat o cursă dimineața, la 7:00, și una seara, la 17:00, însă de mâine acesta va efectua câte două curse dimineața și seara, prima cursă plecând de la ora 6:00.

Tot pentru transportul localnicilor peste Dunărea înghețată, AFDJ Galați a trimis în această dimineaţă nava Mamaia 2 din Sulina către Tulcea, în urma ei circulând și nava de pasageri Mircești, care efectuează, de asemena, curse pe ruta Sulina-Tulcea.

Cât privește restul navelor AFDJ, Perseus are astăzi ca misiune spargerea gheții din zona Tulcea-Isaccea, însă după ce îi va fi remediată o defecțiune tehnică, iar remorcherul Gheorghieni 2 acționează pe canalul Sulina.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati