Un senator de Galaţi îi cere lui Cioloş să aloce bani pentru reconstrucţia caselor afectate de inundaţii

* Parlamentarul a fost primar al comunei Pechea, cea mai afectată de inundaţiile din octombrie *

marin-nicolaeSenatorul PSD Nicolae Marin i-a adresat o scrisoare deschisă primului-ministru Dacian Cioloş, solicitându-i acestuia să aloce, în procedură de urgenţă, sumele de bani necesare reconstrucţiei locuinţelor afectate după inundaţiile din 10-14 octombrie.

Evaluările efectuate de Prefectura Galaţi şi trimise Guvernului la finele săptămânii trecute au arătat că precipitaţiile din perioada 10-14 octombrie au afectat 560 de locuinţe şi 672 de anexe gospodăreşti, valoarea estimativă a pagubelor fiind de 5.277.446 de lei, la care se adaugă daune de 8.370.000 de lei provocate infrastructurii rutiere. Potrivit raportului Prefecturii, cele mai mari pagube au fost înregistrate în comunele Pechea, Slobozia Conachi şi Cuza Vodă.

Potrivit senatorului PSD Nicolae Marin, fost primar al comunei Pechea, localnicii afectaţi de inundaţii au nevoie de ajutor pentru a-şi repara imobilele, mai ales că se află în pragul iernii. Senatorul PSD îi reaminteşte lui Dacian Cioloş, în scrisoarea deschisă, că i s-a adresat acestuia pe 17 octombrie, însă nici acum nu a primit răspuns la interpelarea sa privind necesitatea alocării de fonduri pentru refacerea gospodăriilor afectate.

„Având în vedere că iarna este aproape, iar vremea neprielnică va întârzia reconstrucţia caselor şi nu se va mai putea interveni la repararea drumurilor judeţene şi comunale afectate, vă rog domnule prim-ministru să convocaţi în regim de urgenţă o şedinţă de Guvern în care să dispuneţi alocarea sumelor necesare”, se mai spune în scrisoare.

Totodată, senatorul susţine ca este necesar să existe întruniri ale specialiştilor pentru indentificarea problemelor care conduc la fenomene cu consecinţe grave la nivelul comunităţilor. Astfel, senatorul consideră că regularizările pârâurilor Suhu şi Geru, precum şi realizarea hărţilor de hazard şi a celor de risc trebuie să fie printre primele probleme care trebuie rezolvate în astfel de situaţii.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati