Un spărgător de gheaţă a fost chemat la Galaţi, unde sloiurile îngreunează acostarea bacurilor

* Şi astăzi, ca şi ieri, bacurile fac o cursă dimineaţă şi una seara între Galaţi şi I. C. Brătianu *

Bacurile care fac legătura pe Dunăre între municipiul Galaţi şi localitatea tulceană I. C. Brătianu continuă să traverseze fluviul de numai două ori pe zi, la 7:00 şi la 17:00, şi să transporte doar pasageri, nu şi maşini. Aceste curse sunt efectuate cu un împingător special, care poate circula în condiții de siguranță pe Dunărea acoperită de sloiuri, dar care  nu are capacitatea de a transporta şi autovehicule.

Pentru a dispersa gheaţa, măcar pe cea de la pontoane, a fost chemată la Galaţi o navă maritimă a Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ), remorcherul “Galați 3”, care a acţionat zilele trecute în zona Tulcea. Remorcherul va avea ca misiune spargerea gheții în zona Galați-Brăila, inclusiv la punctele de trecere cu bacul, unde gheața groasă de pe maluri nu permite acostarea bacurilor în condiții de siguranță.

Pe uscat, în prezent se circulă pe toate drumurile naționale din judeţul Galaţi, în timp ce trei sectoare de drumuri judeţene sunt închise: între localitățile Iveşti şi Călmățui, între Roşcani şi Oancea şi între Umbrăreşti şi Cudalbi. Acolo acţionează, însă, drumarii.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati