Unele dintre cele mai moderne săli de operație din țara, inaugurate astăzi la Spitalul Județean Brăila

* Cele şase săli fac parte din noul Bloc Operator și sunt dotate cu aparatură ultraperformantă * Până în primăvara anului viitor vor mai fi date în folosință încă cinci săli de operație similare *

Astăzi a avut loc recepția primelor şase săli de operație din noul Bloc Operator al Spitalului Județean de Urgență Brăila, iar medicii vor putea începe activitatea aici chiar de mâine. Noul Bloc Operator este unul dintre cele mai moderne din tară la ora actuală, iar aparatura cu care este dotat este de ultimă generație. Deși construcția a demarat în 2013, recepția s-a putut face abia acum din pricina întârzierilor constructorului și a litigiilor spitalului cu firma respectivă. Pentru ca noile dotări să funcționeze corespunzător a fost nevoie de shimbarea întregului sistem electric al Spitalului Județean, fapt care a produs, de asemenea, întârzieri la recepția lucrărilor.

Aparatura pentru aceste prime săli de operație a fost achiziționată în urmă cu câțiva ani, însă până acum a stat în depozit, împachetată, ieșind deja din garanție. Pentru că este vorba totuși de aparatură ultraperformantă, firma care a câștigat contractul de dotare a sălilor s-a arătat dispusă să negocieze cu spitalul pentru extinderea perioadei de garanție, cel mai probabil pentru o perioadă de doi ani.

Celelalte cinci săli de operație care vor întregi noul Bloc Operator vor fi gata până în primăvara anului viitor, pentru acestea aparatura urmând a fi achiziționată în lunile următoare.

Până acum, pentru realizarea sălilor de operaţie și dotarea lor s-a cheltuit suma totală de 11,5 milioane de lei, bani asigurați de CJ Brăila.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati