Universitatea Vârstei a Treia, un proiect de succes

La Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați continuă cursurile Universității Vârstei a Treia (U3A), un proiect pilot, construit după un model de origine franceză, adaptat spaţiului cultural şi academic gălăţean, care așază în mijlocul acțiunilor sale seniorii.

Ieri au avut loc deschiderea cursurilor de anul acesta, semn că proiectul continuă să fie un succes. Reprezentanții Universității sunt de părere că învăţarea pe tot parcursul vieţii, incluziunea socială, dialogul intergeneraţional, valorizarea şi valorificarea potenţialului uman sunt principalele obiective care au stat la baza iniţiativei pionier lansate de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice.

Trei promoții care au însumat peste 500 de absolvenți, având vârste cuprinse între 55 și 85 de ani, care și-au luat în serios rolul de studenți și au participat cu plăcere la activitățile desfășurate sub formă de: prelegeri și conferințe, ateliere de dezbatere și seminarii, grupuri de lectură, vizite, tururi ghidate și promenade”, se arată într-un comunicat al instituției de învățământ superior.

În oferta anului universitar 2019-2020 se află discipline din următoarele domenii: Drept, Economie, Nutriție și Ingineria alimentelor, Științe și Tehnologie, Istorie și Filosofie, Artă și Literatură, Teologie, Turism, Informatică, Kinetoterapie, Medicină și Psihologie.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati