Val de spargeri la Matca: Aproape 20 de unităţi comerciale au fost călcate de hoţi

* Pagubele se ridică la câteva zeci de mii de lei, iar Poliţia şi Parchetul au declanşat o anchetă *

spargere-3Val de spargeri în comuna gălăţeană Matca, cunoscută că zona legumicolă. Oamenii se plâng că în ultimele două săptămâni au fost sparte cam 15-20 magazine, farmacii, baruri şi chiar un supermarket. Pagubele se ridică la zeci de mii de lei. Poliţiştii gălăţeni confirmă doar că în zonă au avut loc spargeri la mai multe unităţi comerciale, iar dosarele sunt instrumentate de poliţişti sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci.

Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum un individ cagulat intră şi scotoceşte în sertare. Era într-un magazin de piese auto, între primele dintre cele la care s-au dat spargeri. De acolo hoţul sau hoţii – deoarece există suspiciunea că ar exista măcar un complice care stă de pază – au furat doar câteva sute de lei. Dintr-o farmacie nu au reuşit să ia nimic deoarece s-au speriat, dar tot au avut timp să scotocească setarele după bani şi medicamente de tip special. În schimb, la două baruri au avut mai mult noroc. La unul hoţul a stricat mai multe aparate de joc şi a furat 2.000 de lei din aparate, iar la altul a forţat casa de bani, în care erau 1.000 de lei, fără succes însă, aşa că a furat ţigări şi mărunţiş, paguba ridicându-se la circa 2.800 de lei. Dintr-un supermarket din zonă s-ar fi furat marfă cam de 10.000 de lei.

Oamenii sunt panicaţi şi cred că ori este vorba despre vreun muncitor sezonier, ori este vorba de vreunul dintre hoţii care acum câtăva vreme au dat spargeri la Corod.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati