Varga: Preocupat de politizarea învăţământului, PSD a uitat de rezolvarea problemelor din educație

* Deputatul PNL de Brăila spune că sistemul de învăţământ are nevoie de o reformă pe termen lung, care să aducă stabilitate şi predictibilitate şcolii româneşti *

Autoritățile sunt luate în fiecare an prin surprindere de începerea școlii, ca și de venirea iernii, spune deputatul PNL de Brăila, Vasile Varga, într-un comunicat de presă în care enumeră tarele sistemului de învățământ românesc. “Lipsa manualelor, condiții de studii improprii, programe supra-încărcate, un sistem de învăţământ care continuă să se bazeze pe memorarea informațiilor, nu pe creativitate și puterea de analiză, un cadru legislativ greoi și depăşit. Acestea sunt realităţile sub care debutează noul an școlar 2017-2018, un an școlar care, asemenea zăpezilor de iarnă, găseşte mereu autorităţile nepregătite, depăşite de situație, incapabile să asigure un cadru optim pentru desfăşurarea celui mai important domeniu de activitate al unui popor, care este educația”, declară deputatul liberal.

Potrivit oficialului, un studiu recent al Uniunii Europene relevă că peste 40% dintre elevii cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani sunt analfabeți funcționali, adică citesc un text și nu îl înțeleg, iar în judeţul Brăila aproape jumătate dintre cele peste 290 de școli nu au autorizație sanitară de funcționare şi nu toţi elevii au manuale după care să înveţe. “Mult prea preocupat de politizarea învăţământului, Guvernul PSD a uitat de manuale, de investiții, de rezolvarea problemelor reale care există în educație”, afirmă Vasile Varga.

“Învăţământul românesc, educația trebuie să devină o prioritate naţională. România are nevoie de un învăţământ modern, adaptat cerințelor europene, de o reformă gândită și aplicată pe termen lung și care să nu se mai supună gândirii vremelnice a unui ministru sau altul. Școala românească are nevoie de stabilitate, de predictibilitate, iar copiii, tinerii trebuie să-și poată gândi traseul educațional. Trebuie să stabilim clar ce fel de oameni crește școala românească și cât de multă nevoie avem de o Lege a Educației coerentă, clară, bine articulată”, a adăugat deputatul PNL Vasile Varga.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati