Vasile Dogărescu: Primăria Chiscani și-a evaluat singură terenul

* Omul de afaceri liberal a primit, prin atribuire directă de la primarul social-democrat din Chiscani, 13.000 mp în stațiunea Lacu Sărat la 30 de bani/mp/an, ceea ce a stârnit furia liderilor PSD *

După ce social-democraţii au acuzat că întreaga afacere e un tun imobiliar, omul de afaceri liberal Vasile Dogărescu a organizat o conferință de presă pentru a expune modul în care i-au fost atribuite prin încredințare directă cele două terenuri însumând 13.000 mp în stațiunea Lacu Sărat. Dogărescu a explicat că, în momentul în care a decis că vrea să construiască o bază de tratament de patru stele și a găsit și finanțarea pentru acest lucru, a mers cu proiectul în Consiliul Local Chiscani şi l-a prezentat consilierilor, lăsându-i apoi să decidă dacă își dau girul sau nu. Dogărescu spune că nu a avut discuții cu nimeni pe tema sumei sau a modului în care să primească terenurile și că evaluarea terenurilor a fost făcută de un expert contractat de Primărie.

Departe de a considera că ar putea fi subiectul unei anchete DNA, omul de afaceri a apreciat că terenurile pe care le-a obţinut nu valorează nici măcar 30 de bani/mp pentru că nu au utilități, nu există infrastructură și sunt pline de gunoaie. Ideal ar fi fost, spune Dogărescu, să primească terenurile gratuit, în condiţiile în care el dorește să investească acolo nu mai puțin de 7 milioane de euro și să creeze 100 de locuri de muncă permanente.

Afaceristul aminteşte, de asemenea, că celelalte terenuri din stațiune au fost date tot prin atribuire directă, pe sume chiar mai mici de 30 de bani/mp, şi zac și acum în paragină, în vreme ce hotelul și baza de tratament de patru stele vor fi funcționale până la finalul anului viitor, urmând să aibă un flux de 10.000 de clienți pe an.

Vasile Dogărescu afirmă că nu înțelege de ce, la Brăila, în loc să fie sprijiniți investitorii serioși, li se pun bețe în roate și sunt amenințați cu DNA-ul. De asemenea, Dogărescu nu exclude să se ajungă în instanță, dacă Prefectura va bloca hotărârile Consiliului Local Chiscani cu privire la atribuirile de teren.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati