Vernisaj: Expoziţie de pictură Teodor Vişan, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi

* Artistul a deschis de-a lungul timpului peste 40 de expoziţii personale în ţară şi în străinătate *

Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi invită iubitorii de frumos la vernisajul expoziţiei de pictură semnată Teodor Vişan, care va avea loc joi, 12 ianuarie, cu începere la ora 17:00, la sediul din strada Tecuci, nr. 7.

Născut la Galaţi pe 31 ianuarie 1943, Teodor Vişan este absolvent al Facultăţii de Artă – secţia pictură a Universităţii „Dunărea de Jos”. Expune în cadrul  Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Galaţi începând cu anul 1967, iar din 1983 participă la majoritatea expoziţiilor republicane bienale de pictură şi grafică. A deschis peste 40 de expoziţii personale în ţară şi în străinătate (Anglia, Belgia, Franţa, Cehia). Realizează și afișe, postere sau ilustraţii de carte, un exemplu fiind cartea de cântece pentru copii „Porţi deschise bucuriei”, purtând semnăturile lui Corneliu Stoica (versurile) şi Sorina Roşu (muzica).

Teodor Vişan a obţinut numeroase premii şi distincţii, între care Premiul Municipiului Galaţi (2011), „Personalitatea Culturală a Anului” – premiu acordat de redacţiile publicaţiilor „Realitatea” şi „Realitatea în diaspora” (2010), Premiul I la Festivalul Internaţional de Artă de la Moscova (1987) și Premiul I la Salonul Artelor din Bucureşti (1986).

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati