Vernisaj Jana Andreescu la Muzeul de Artă Vizuală

* Expoziţia de pictură şi acuarelă va fi vernisată miercuri *

Iubitorii de artă sunt invitaţi la vernisajul expoziției de pictură și acuarelă semnată Jana Andreescu, miercuri, 4 octombrie, la ora 18:00, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi.

Născută pe 6 iunie 1951 la Brăila, Jana Andreescu a absolvit Academia de Arte “Nicolae Grigorescu” din București în 1980. Este profesor la Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin” din Galați și membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția grafică.

Începând din 1974, Jana Andreescu a avut numeroase expoziții personale sau participări la expoziții de grup și tabere de creație, atât în țară, cât și în străinătate. Are lucrări în colecții de stat la Muzeul de Artă Vizuală Galați, Muzeul de Artă Tulcea, Muzeul de Artă Călărași, Palatul Parlamentului București și în colecții particulare din Franța, Germania, SUA, Grecia, Israel, Italia.

Printre premiile obținute se numără Premiul Patriarhiei Române (2000), Premiul Organizației Naționale a Femeilor din România (2000), Premiul Municipiului Galați (2004), Medalia Meritul Cultural clasa a II-a prin ordin prezidențial (2004), Profesor de performanță (2008), Premiul Revistei Porto Franco (2010), Diploma guvernatorului orașului Varna (2012), Diploma Art Club Bulgarica (2013), Medalia CNNB Braila (2013), Diplomă de excelență la Festivalul Artei Iași (2016), Premiu de excelență – Grafică, acordat de Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Galați (2016).

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati