Victor Paul Dobre: Nu vom face guvern cu PSD şi nici PMP nu e un partid pe care să îl agreăm

* Liberalul speră ca, după alegeri, PNL să poată construi o majoritate cu alte partide *

După alegerile parlamentare din 11 decembrie, PNL nu va face guvern cu PSD şi nu agreează nici PMP, dar speră să poată construi o majoritate politică alături de alte partide, a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni electorale de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, liderul PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre. „E o decizie politică a noastră, fermă – nu vom face guvern cu PSD. Cred că nici PMP nu este un partid pe care să îl agreăm”, a afirmat Dobre.

Întrebat dacă liberalii vor face alianţă cu ALDE, liderul PNL Galaţi a evitat un răspuns clar, dar a spus că partidul va căuta să construiască o majoritate. „Eu sper că PNL va avea un număr de parlamentari [astfel] ca, împreună cu UDMR, cu minorităţile, cu alte partide care vor intra în Parlament, să putem realiza majoritatea. Cred că, mai degrabă, ALDE are o problemă cu noi, în special domnul Tăriceanu, care, nu ştiu de ce, urăşte atât de mult partidul care l-a făcut prim-ministru”, a precizat deputatul PNL.

Dobre, care a avut o relaţie politică şi profesională strânsă cu fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu, în Guvernul căruia a şi fost secretar de stat, a afirmat că, din punct de vedere politic, nu îl mai înţelege pe acesta. „Din punct de vedere politic, n-o să-l înţeleg niciodată de ce s-a agăţat de PSD, pentru că toată cariera politică a domnului Tăriceanu, vorba aia, din familie era liberal. Şi vă spun un lucru – nu-l înţeleg eu, dar nu-l înţeleg liberalii. Lozinca aia că adevăraţii liberali sunt acolo… Păi, cum adevăraţii liberali? Adică domnul Durbacă? Să fim serioşi, totuşi, trăim în Galaţiul ăsta de atâţia ani”, a afirmat liderul PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre.

Declaraţiile video, în extrasul de mai jos:

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati