Victor Ponta: PSD a devenit un PRM cu televiziuni

* Fostul premier a continuat şi la Galaţi atacurile la adresa actualului lider PSD, Liviu Dragnea, despre care a spus că duce partidul, dar şi ţara într-o direcţie greşită *

Fostul premier social-democrat Victor Ponta a ajuns la Galaţi, miercuri, alături de Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, ceilalţi fondatori ai Pro România, partid ce se doreşte o alternativă a votanţilor PSD dezamăgiţi de Liviu Dragnea, dar şi a celor din PNL care nu se regăsesc în direcţia impusă partidului de către Ludovic Orban. În cadrul conferinţei de presă susţinute la Galaţi, Victor Ponta a lansat atacuri după atacuri la adresa lui Liviu Dragnea, care, în opinia sa, a confiscat PSD şi duce partidul într-o direcţie greşită. Victor Ponta a spus că are această atitudine deoarece zilnic primeşte “câte o găleată de lături de la Dragnea şi ai lui”, dar rezistă deoarece este călit încă de pe vremea confruntărilor cu Traian Băsescu.

Deşi a spus că a rămas în relaţii bune cu 95% dintre membrii PSD care înţeleg că PSD nu înseamnă Liviu Dragnea şi Tel Drum, Victor Ponta a negat că s-ar întoarce în partidul din care a fost exclus. “Nu am făcut Pro România ca să mă întorc la PSD, vreau să îl liniştesc şi pe Dragnea, şi pe toţi ai lui că nu îi voi lua locul şi nu i-am vrut niciodată locul lui. Cred însă că PSD, în acest moment, a devenit un PRM cu televiziuni, cred că s-ar  duce într-o direcţie greşită şi îmi doresc ca PSD să redevină partid de stânga. Deocamdată, mesajul de centru-stânga îl dăm noi. În rest, viaţa e lungă şi, repet, faţă de 95% din membrii PSD am numai sentimente de prietenie”, a spus Victor Ponta.

Ponta a mai spus şi că Dragnea a făcut un blat cu Iohannis pentru alegerile prezidenţiale. “Cred  că azi, când vorbim, domnul Dragnea a a făcut un blat cu Iohannis să candideze la prezidenţiale, să nu îi facă probleme la prezidenţiale şi domnul Dragnea să păstreze Guvernarea. E un blat care face rău României şi din care domnul Dragnea va avea de pierdut, domnul Iohannis se alege preşedinte şi domnul Dragnea se alege cu Tel Drumul şi cu lacul Belina”, a mai spus Victor Ponta, care a mai precizat că este împotriva a tot ceea ce Dragnea şi ai lui au făcut împotriva programului de guvernare pe care l-au susţinut înainte de alegeri.

Legat de dosarul Tel Drum şi de declaraţiile date de Ponta la DNA, acesta a spus că este normal să dea declaraţii dacă o cere o instituţie a statului. În plus, ce a declarat nu avea cum să îl afecteze sau compromită pe Dragnea. “Acest dosar este făcut de OLAF. Ca şi Grindeanu, ca şi Teodorovici, ca şi alţii, am fost citaţi ca martori. Şi am o întrebare pentru Dragnea: să te duci martor e ceva ilegal? Nu? Păi cum orice om din această ţară care e chemat ca martor trebuie să se ducă să spună adevărul. Dar vă mai spun un lucru. M-am tot gândit la mizeriile astea pe care le tot înghit de la Dragnea şi de la hoţii lui. În 2014, în campania pentru prezidenţiale, am tot protejat tot felul de baroni locali şi domnul Iohannis m-a tocat cu chestia asta. Nu a zis că eu sunt corupt că nu a zis nimeni chestia asta, dar a zis că ţin în spate şi protejez tot felul de corupţi ca Dragnea şi alţi baroni locali. Şi m-a costat foarte tare chestia asta şi probabil foarte mulţi oameni au zis domnule, nu aveam nimic cu Ponta, dar pentru că îi ţine pe baroni în spate, votăm cu Iohhanis. Eu mi-am învăţat lecţia şi nu am de gând niciodată să mai protejez, nici măcar prin tăcere, hoţiile unor oameni lacomi. Şi la ce mă refer. Nu a primit nimeni, nici un votant PSD vreun euro din cei 21 milioane de euro pe care i-a luat Tel Drum pe fonduri europene. Nu intră nici un votant PSD în lacul Belina pe care l-a luat Dragnea şi, din câte ştiu eu, nici un votant PSD nu merge în casele din Brazilia. I-am protejat în 2014 şi am făcut rău şi nu mai am de gând să mai protejez vreun hoţ sau vreun îmbogăţit din ăsta ca Dragnea şi după aia eu să plătesc preţul. Şi Grindeanu, şi eu, şi alţii au spus adevărul şi nu o să mint pentru Dragnea şi nici pentru Tel Drum niciodată”, a mai precizat Victor Ponta.

El a mai spus că atâta vreme cât Liviu Dragnea este preşedintele Camerei Deputaţilor nu poate exista o dezbatere reală pe legile justiţiei, nici pe cele legate de codul fiscal cu tot ce înseamnă efectele negative pentru societate, de la split TVA la trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. De asemenea, Ponta a spus că Dragnea este “mai mincinos decât Băsescu” atunci când spune că nu îl interesază funcţia de la Camera Deputaţilor.

În plus, Victor Ponta a criticat actualele măsuri luate de Guvern care duc la creşteri de preţuri, la devalorizarea monedei naţionale şi la lipsa investiţiilor care să asigure dezvoltarea şi în alte oraşe, cum ar fi Galaţiul sau Brăila. Galaţiul este mai sărac decât anul trecut, spune Ponta, deoarece nu s-au făcut investiţii, în timp ce Bucureştiul este mai bogat, iar o centralizare a investiţiilor doar pe anumite zone face rău tuturor.

2811 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati