UPDATE 2: Poliţia a deschis dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul incendiului devastator

UPDATE marţi, ora 12:45 – Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul incendiului devastator izbucnit luni după-amiază într-o hală din Bariera Traian. Aceasta este procedura standard în astfel de cazuri.

“La data de 07 august a.c.,polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe strada Traian, s-a produs un incendiu. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului Rutier, care au procedat la dirijarea traficului și la facilitarea accesului echipajelor I.S.U. în zonă, în vederea lichidării incendiului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea stabilirii cauzei producerii incendiului”, a comunicat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi

Incendiul este localizat, dar nu este lichidat în totalitate. Mai sunt mici focare pe suprafaţa de 10.000 de metri pătraţi distrusă de incendiu.


UPDATE marţi, ora 8:15 – Marţi dimineaţă, pompierii încă luptau cu flăcările la depozitul din Bariera Traian care a luat foc luni, după ora 16:00. “În acest moment se lucrează pentru lichidarea focarelor existente pe amplasament. Incendiul este localizat, fără a mai exista posibilitatea de extindere la vecinătăţi. Se acţionează cu apă de la înălţime, întrucât elementele de construcţie sunt instabile. Suprafaţa afectată este de 10.000 de metri pătraţi”, a declarat, în această dimineaţă, lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Pompierii au intervenit toată noaptea. Peste 80 de lucrători ISU cu 16 autospeciale au acţionat pentru stingerea incendiului. În sprijinul pompierilor gălăţeni au venit şi echipaje private de pompieri din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, autocisterne de la Apă Canal, dar şi colegi pompieri din judeţele Brăila şi Vrancea.

“Acum este din pripă să ne pronunțăm asupra unei cauze de incendiu, dar și primele impresii, ceea ce a văzut primul echipaj care a ajuns aici, vor sta la baza stabilirii cauzei de incendiu. S-a prăbușit plafonul la hala principală, aici erau depozitate materiale plastice, textile, din carton și, cumva, în capătul halei erau și o croitorie, am înțeles că acolo existau recipienți cu ulei pentru întreținerea mașinilor”, a precizat lt. col. Eugen Chiriţă.

Restaurantul din apropiere, proaspăt renovat, a fost evacuat aseară târziu, după ce flăcările din depozit s-au extins şi au cuprins acoperişul localului de nunţi.

Sursă imagini: ISU Galaţi


* Focul a pornit în cursul după-amiezii, iar pompierii luptă şi acum cu flăcările *

Incendiu puternic la un depozit din Bariera Traian. O hală de 1.000 de metri pătraţi în care erau depozitate produse textile, produse din carton şi mase plastice, inclusiv materie primă pentru fabricarea de şerveţele umede, a luat foc în această după-amiază. Iniţial, incendiul a părut unul minor, dar a luat amploare rapid.

Flăcările s-au extins şi la acoperişul unui restaurant de nunţi lipit de hala care a luat foc, iar lucrătorii ISU fac eforturi să localizeze incendiul şi să limiteze extinderea acestuia, mai ales că depozitul este aproape şi un service auto şi de alte unităţi economice.

ISU Galaţi a suplimentat forţele de intervenţie. Acum, 10 autospeciale sunt la locul incendiului şi peste 50 de pompieri luptă cu flăcările. În plus, ISU a solicitat ajutor din exterior, astfel că acolo au ajuns şi două autospeciale şi o autoscară din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, dar şi două cisterne de la societatea Apă Canal.

Articol în curs de actualizare.

Sursă imagini: ISU Galaţi

1123 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati