VIDEO – Pucheanu, despre intenţiile politicienilor din Brăila de a revendica cele 1.000 ha date Galaţiului: Oare am deranjat pe acolo pe cineva?

* Edilul Galaţiului face trimitere la o societate agricolă din Brăila care ar fi exploatat o parte din terenul de acolo şi care nu ar mai fi reuşit să continue această activitate *

Primarul Galaţiului, social-democratul Ionuţ Pucheanu, răspunde la atacurile liberalilor brăileni, care îi cer Consiliului Judeţean Brăila să revendice terenul de 1.000 de hectare ce i-a fost dat Primăriei Galaţi, prin Hotărâre de Guvern, în 2002, pe motiv că municipalitatea gălăţeană nu respectă destinaţia iniţială, şi anume construcţia de locuinţe sociale, ci închiriază pământul pentru agricultură.

“Îmi pun şi eu o întrebare retorică: dacă până acum nu a ţipat niciun penelist ştiind că societatea care a lucrat terenul respectiv era din Brăila şi, din câte înţeleg, a pierdut acum licitaţia sau nu a mai venit pentru că are dosar penal, oare am deranjat pe acolo pe cineva? Întreb şi eu ca omul”, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, primarul Ionuţ Pucheanu.

În plus, edilul-şef a făcut apel la liberalii gălăţeni să încerce să îşi “liniştească” colegii de partid din Brăila. “Problema ştiu că a plecat din sânul organizaţiei PNL brăilene, care a şi revendicat această zonă. Fac pe această cale apel la conducerea gălăţeană a PNL, poate se înţeleg între dumnealor şi ajung la un numitor comun, cine pe cine deranjează. Drept urmare, domnul preşedinte de la Galaţi, dacă ţine cât de cât la teritoriul municipiului Galaţi, poate că ar trebui să iasă şi dumnealui într-o conferinţă şi să-i liniştească pe colegii brăileni că, poate, e o dispută între penelişti, nu între Consiliul Judeţean Brăila şi Primăria Muncipiului Galaţi”, a afirmat Pucheanu.

PNL Galaţi ţine cu Brăila

Dar liderul PNL Galaţi nu doar că a negat că problema ar fi una internă a PNL, dar a susţinut punctul de vedere al liberalilor brăileni, şi anume că administraţia gălăţeană nu respectă destinaţia iniţială a pământului. Stângă a adăugat că acest lucru se întâmplă din cauza incompetenţei, dar şi-a exprimat speranţa că în viitor va vedea, totuşi, investiţii pe terenul de acolo.

“Situaţia celor 1.000 de hectare de teren aflate între municipiile Galaţi şi Brăila nu este o problemă internă a Partidului Naţional Liberal. Nu există disensiuni între organizaţiile PNL Brăila şi PNL Galaţi. Destinaţia acestei suprafeţe de teren a fost construirea de locuinţe de tip ANL. Din cauza incompetenţei de care dau dovadă cei din administraţia publică locală, din aparatul propriu, din aparatul de specialitate al primarului, nu a fost respectată destinaţia iniţială a acestui teren şi astăzi el este folosit în scop agricol. Îmi rămâne speranţa că, odată pusă în aplicare Legea salarizării unitare, odată fiind crescute lefurile celor care conduc Primăria Municipiului Galaţi, aceşti reprezentanţi ai noştri vor pune mâna pe treabă, se vor apuca de studii de fezabilitate, de proiecte tehnice, astfel încât să dăm acestui teren destinaţia pentru care a trecut în administrarea Primăriei Municipiului Galaţi, adică construcţia de noi locuinţe de tip ANL”, a declarat preşedintele PNL Galaţi, senatorul George Stângă.

La Brăila, PNL şi PSD au făcut front comun

Dincolo de Siret, la Brăila, social-democraţii au aceeaşi poziţie ca şi liberalii. “Ar trebui ca acel teren să revină la ADS (Agenţia Domeniile Statului – n.r) şi ADS-ul, printr-o Hotărâre de Guvern, să îl dea judeţului Brăila. Deci să nu ne imaginăm formatul ăsta: hai că am luat de acolo, am dus în partea cealaltă. Întorcându-mă, însă, a închiria, a concesiona acel teren, care are o dedicaţie – pentru locuinţe -, în zona agricolă este un lucru anormal. Dacă pot ei să îl folosească agricol, să îl folosească ADS-ul, că este al lui şi ăsta este obiectul muncii ADS-ului”, a afirmat social-democratul Aurel Simionescu, continuând: “Ceea ce au făcut ei, să concesioneze terenul pentru agricultură, categoric este împotriva acelei Hotărâri de Guvern şi, din punctul meu de vedere, chiar acea Hotărâre de Consiliu Local poate fi atacată de către noi”.

“Acea suprafaţă de teren nu a fost efectiv folosită pentru un anumit scop pentru care i-a fost acordată Galaţiului. Să revină la Brăila sau să fie folosită ca atare, pentru că a da nişte terenuri de la Brăila la Galaţi pe care Galaţiul să le concesioneze ca teren agricol şi mie mi se pare că nu este normal”, a declarat şi liderul PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru.

Toate declaraţiile în format video, mai jos:

Citeşte şi:

PNL Brăila a făcut primii pași pentru redobândirea terenului dat de Guvern Galațiului

765 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati