VIDEOREPORTAJ: La muncă în fuste colorate şi cu flori în păr

* Sunt ţigăncile din Iveşti care lucrează pentru a încasa venitul minim garantat *

Gătite cu flori în păr, cu fuste colorate şi cu nelipsitele bijuterii din aur la gât sau la urechi, pâlcuri de ţigănci dau cu spor la sapă şi mânuiesc cu îndârjire greblele, lăsând lună în jur. Se întâmplă în comuna gălăţeană Iveşti, cunoscută pentru cartierul cu turnuleţe al rromilor.

Vestele reflectorizante sunt indiciul că femeile muncesc pentru a-şi face orele necesare încasării venitului minim garantat de stat. Sunt mândre că au “serviciu” – acum le pot da copiilor de mâncare şi unele spun chiar că aşa au învăţat a da la sapă.

Anul acesta, numărul rromilor căldărari care au cerut şi au primit venit minim garantat a crescut de la câteva cazuri la 120. Chiar şi rromii cu “palate”, dar fără alt venit, ar vrea să muncească ca să obţină acest ajutor de la stat, însă nu prea se poate deoarece au casă cu două nivele.

În comuna Iveşti sunt 390 de persoane care au dosar pentru venit minim garantat şi trebuie să muncească între trei şi nouă zile pe lună. Primarul are grijă ca nimeni să nu chiulească şi a şi reziliat câteva dosare pentru ore nefăcute.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati