Vindeau pachete de ţigări pline cu gunoaie în Piaţa Basarabiei din Galaţi

* “Comercianţii” au fost descoperiţi de poliţiştii locali în timpul unei razii, iar oamenii legii le-au întocmit dosare penale pentru înşelăciune *

razii3Vindeau gunoaie, doze goale de bere, hârtii, suc sau sticle din plastic în loc de ţigări. Oamenii legii au depistat trei persoane care comercializau ţigări “şmenuite”, falsificate, după ce îşi ademeneau clienţii cu câteva pachete de ţigări bune. “Ce este? Scoateţi pe banchetă tot! Ce sunt astea, ştouri? Astea sunt ştouri? Ce avem acolo? Gunoaie, asta vindeţi oamenilor, gunoaie în loc de ţigări”, este descoperirea pe care poliţiştii locali au făcut-o în timpul descinderii de astăzi în Piaţa Basarabiei din Galaţi. În plus, comercianţii de ţigări false mai aveau asupra lor şi arme albe – bâtă şi cuţit. Şi cum au făcut şi scandal, pe lângă dosarul penal pentru înşelăciune, au mai primit şi 2.200 de lei amendă pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Asupra comercianţilor de ţigări false poliţiştii locali au găsit 20 de pachete de ţigări de diferite mărci, cu rol de nadă, 17  colete cu deşeuri ambalate în pungi negre, care erau comercializate drept cartoane cu ţigări, 30 de pachete de ţigări pline cu deşeuri de hârtie, o coadă de topor şi un cuţit cu lama de 29 cm. Ancheta a fost predată poliţiştilor de la Investigaţii Criminale.

razii2Tot în Piaţa Basarabiei poliţiştii locali au găsit şi comercianţi de peşte fără acte şi fără condiţii igienico-sanitare. Cei trei comercianţi de peşte fără acte prinşi au fost amendaţi cu 3.000 de lei, iar cele 80 kg de peşte pe care aceştia încercau să le vândă au fost confiscate.

Şi poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean Galaţi au făcut, în ultimele zile, razii5controale în pieţele şi la societăţile din judeţul Galaţi. Ei au confiscat 602,75 kg de produse alimentare de origine animală, 106,8 mc material lemnos, 152,8 litri alcool şi produse de vinificaţie, 24,5 kg diverse produse de origine nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, halva, miere de albine), 771 kg legume şi fructe, 1.360 ţigarete şi suma de 10.642 de lei. Totodată, poliţiştii au dat amenzi de 68.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au efectuat şi două percheziţii domiciliare sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, în urma cărora au fost indisponibilizate, de la o societate comercială, cantitatea de 20.810 litri motorină, 37.000 kg tărâţe cereale, 7.500 kg făină şi 6.000 kg grâu.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati