Voluntari ai SMURD Galați fac naveta ca să salveze vieți

* Voluntarii fac asta din pasiune, dar și cu speranța că, într-o zi, vor avea un loc de muncă la ISU *

Devotament pentru salvarea vieții semenilor. De asta dau dovadă voluntarii care lucrează la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați. Aceștia urmează cursurile special organizate de ISU și apoi devin voluntari, plecând în curse contracronomentru alături de salvatori.

Unul dintre acești voluntari, Grigoraș Panainte, în vârstă de 25 de ani, face naveta pentru a ajunge la stația SMURD din Tecuci. De două ori pe săptămână, Grig, cum îi spun colegii, parcurge aproximativ 30 de kilometri, din comuna Poiana, acolo unde locuiește, până la Tecuci. Face asta din pasiune, dar și în speranța că, într-o zi, va avea un loc de muncă la ISU Galați.

„Am fost plecat în afară și am muncit în construcții în Anglia și Scoția alături de tatăl meu, iar din șase luni, două luni am făcut voluntariat la un spital din Scoția. Dar nu m-am putut acomoda, tot acasă să îi ajut pe ai mei îmi doream. De mic am vrut să salvez oameni și am dorit și o carieră militară. Chiar dacă acum e greu, fac naveta, dar fac ceea ce îmi place”, spunea Grigoraș Panainte.

Pavel Capotă este un alt voluntar SMURD care lucrează tot din pasiune la Secția pompieri Tecuci. Are 37 de ani și este cântăreț bisericesc, dar deși îi este și lui foarte greu să facă naveta și dintr-un salariu minim pe economie să aibă grijă să strângă și bani de benzină, nu poate renunța la ceea ce consideră a fi chemarea lui.

Coordonatoarea voluntarilor, voluntar și ea, Aura Ledaru, expert în arte marțiale, spune că orice se poate face și că există echilibru între profesie și pasiunea de voluntar SMURD dacă lucrurile sunt luate pas cu pas.

Ca ei sunt aproape 3.000 de oameni în întreaga țară. Ei au urmat cursuri special organizate pentru voluntari și apoi s-au avântat în lupta pentru salvarea vieții semenilor lor. Unii dintre acești voluntari au alte locuri de muncă și în timpul liber merg la stațiile de pompieri pentru a participa activ la misiuni. Alții sunt ajutați de părinți, așa cum este ajutat și Grigoraș, și speră că într-o zi activitatea de voluntariat să le fie un atu în momentul în care vor fi scoase la concurs posturi la stațiile sau detașamentele la care au muncit din greu fără a fi plătiți.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati