Vrea să blocheze echipele Electrica! Primarul din Tg. Bujor, revoltat de reacţia companiei la dezastrul provocat de vremea rea în judeţul Galaţi

* Edilul critică încetineala cu care echipele de intervenţie ale societăţii lucrează la refacerea reţelei electrice afectate de fenomenele meteo extreme de săptămâna trecută *

Primarul oraşului gălăţean Tg. Bujor, Laurenţiu Viorel Gîdei, a criticat dur timpul de reacţie al societăţii Electrica Muntenia Nord şi felul în care aceasta s-a mobilizat pentru a răspunde la dezastrul provocat în judeţul Galaţi de ninsoarea abundentă şi vântul puternic de săptămâna trecută, când peste 200 de stâlpi de tensiune au fost puşi la pământ şi zeci de mii de oameni au rămas fără curent electric. Într-o intervenţie telefonică în emisiunea “Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, Laurenţiu Gîdei a declarat că, chiar şi acum, după ce au fost suplimentate cu personal din alte judeţe, echipele de intervenţie de la Electrica îşi gestionează îndoielnic timpul şi resursele.

“Electrica nici măcar nu a adus stâlpii la Tg Bujor, cu toate că ieri (…) spuneau că e pregătită o echipă de 20 de oameni de la Ploiești care este gata să vină să ajute la remedierea dezastrului din Tg. Bujor. (…) Sunt foarte supărat, nici muncitori, nici stâlpi, nimic. (…) La Tg Bujor, Electrica are un nod, o bază. M-am săturat să văd cum vin mașini, ba iau un stâlp, ba descarcă un stâlp, ba iau o echipă… Am spus «Băi, eu vă blochez pe voi! Terminați-vă treaba în oraș și după aia duceți-vă și rezolvați celelalte probleme! Aici am administrație financiară, aici am spital»”, a declarat primarul de la Tg. Bujor.

Edilul a spus că este gata să ia decizia radicală de a bloca echipele Electrica în Tg Bujor deoarece în mediul rural sau în orașele mai mici oamenii vin să se plângă pentru orice problemă la primar. “Dacă au atât de mult de muncă, de ce tot vin (cei de la Electrica – n.r.) doar să se plimbe pe aici? (…) Dacă se lucrează în ritmul ăsta, o să avem curent electric tocmai la toamnă”, a afirmat Laurenţiu Gîdei.

foteaPrezent în platoul emisiunii “Deschide Lumea”, Costel Fotea, președintele Consiliului Judeţean Galați, a declarat, la rândul său, că distribuitorul de energie a fost depășit de situație. “Ţinând cont de anvergura dezastrului, cei de la Electrica au fost depășiți. Acum, că s-au mobilizat și au adus echipe din alte județe, e bine… Treaba asta trebuia făcută de joi, când știam de amploarea fenomenului, măcar vineri să fi intervenit pe unde se putea cu echipele de specialişti”, a declarat Costel Fotea.

Primarul orașului Tg. Bujor a precizat că, în raport cu pretenţiile companiei de la clienţii săi, serviciile acesteia lasă de dorit. “Dacă întârzii cu plata facturii, imediat vine și te sigilează. Și te pune să plătești și o taxă de 600 de lei ca să te lege înapoi, de parcă i-am pus eu să mă deconecteze. (…) În Tg. Bujor, în 2000, Electrica avea 39 de muncitori care deserveau această zonă. Azi, Electrica are 9 muncitori și are aceeași arie de competență în subordine”, a încheiat primarul de la Tg. Bujor, Laurenţiu Gîdei.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati