#WeAreNATO: Militari de rang înalt vin joi la Galaţi pentru a le vorbi studenţilor despre Alianţa Nord-Atlantică

* Printre vorbitori se numără generalul de brigadă Iulian Berdilă, şef al Direcţiei Planificare Strategică din Statul Major General, și generalul de brigadă Thomas Carden, jr, locţiitorul comandantului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est *

Universitatea “Dunărea de Jos” găzduieşte joi, de la pra 10:00, în Aula Magna, evenimentul de informare publică #WeAreNATO, la 14 ani de la intrarea României în Alianţa Nord-Atlantică. Militari de rang înalt le vor vorbi studenţilor despre misiunile Armatei României în cadrul NATO, prezența NATO în România, Misiunea de Poliţie Aeriană de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, argumentele politicii externe ale aliaţilor din cadrul NATO şi despre militarii din Garnizoana Galaţi în misiuni şi operaţiuni NATO. Între vorbitori se numără generalul de brigadă Thomas Carden, jr, locţiitorul comandantului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, generalul de brigadă Iulian Berdilă, şeful Direcţiei Planificare Strategică din Statul Major al Apărării, colonelul Iulian Daniluc, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor”, şi reprezentanţi ai detaşamentelor britanic şi român ce desfăşoară misiuni de Poliţie Aeriană.

“Împreună dorim să creăm pentru tinerii gălățeni o platformă de diseminare a acelor valori, politici și activități care definesc Alianța, garant al libertății și securității în spațiul nord-atlantic. Evenimentul se va desfășura sub cupola #WeAreNATO, proiect organizat în mai multe țări aliate pentru a crește încrederea publicului tânăr în capacitatea structurii de a proteja populația și teritoriul aliat. Tinerii vor avea oportunitatea de a înțelege modul de funcționare al organismului politico-militar NATO, cât și implicarea comună a forțelor armate în  cadrul operațiilor și exercițiilor conduse sub această egidă”, au comunicat se arată într-un comunicat de presă legat de eveniment.

#WeAreNATO este organizat de Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, prin Institutul Transfrontalier de Studii Internaționale și Justiție Penală, în parteneriat cu Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din cadrul Camerei Deputaților și Consiliul Județean Galați, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Educației Naționale, precum și al Jandarmeriei Române.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati