Zeci de animale și păsări din Maxineni au fost omorâte de un câine scăpat de sub control

* În ultimele nopţi, un animal a sfârtecat peste 50 de miei şi 30 de găini din gospodării *

animale1De câteva zile, locuitorii din localitatea brăileană Maxineni trăiesc în teroare, după ce câteva zeci de animale și păsări au fost omorâte de un animal misterios. Primul atac s-a înregistrat în noaptea de 30 aprilie spre 1 mai, când un sătean a descoperit, dimineață, că vreo 30 de miei pe care îi avea în grajdul de acasă au fost omorâți de un animal. Bărbatul și-a găsit mieii, unii exemplare de rasă scumpă, plini de mușcături pe tot corpul. În aceeași noapte, găinile unei bătrâne de 80 de ani de pe aceeași stradă au fost decimate în mod similar. Bătrâna a descoperit de abia dimineață că vreo 30 de găini i-au fost sfârtecate de un animal. În noaptea următoare, unui alt sătean i-au fost omorâţi, în mod similar, trei miei. Noaptea trecută, animalul a atacat din nou gospodăria, unde găsise cele mai multe animale, de această dată omorând vreo 20 de miei, în ciuda măsurilor de siguranță luate de proprietar. În această dimineață, bărbatul a găsit gardul ţarcului în care ținea mieii ros, iar bucățile de lemn desprinse din gard pline de sânge și păr. Paguba se ridică la peste 20.000 de lei. Disperat, a sunat la 112, la fața locului deplasându-se o echipă de criminaliști care a prelevat probe. De asemenea, cadavrul unuia dintre mieii omorâți a fost dus, pentru analize, la DSVSA Brăila.

Păgubiții exclud varianta ca un animal sălbatic să fi atacat animalele și spun că, cel mai probabil, e vorba de un câine de luptă, agresiv, scăpat de sub control, în comună existând niște exemplare deținute de câțiva cetățeni. Oamenii se tem însă că animalul periculos, care clar nu a atacat de foame, ci de plăcere, să nu se îndrepte și asupra copiilor sau celor mai neajutorați din sat. Sătenii cer ca autoritățile să descopere animalul periculos și să îl neutralizeze, pentru a nu exista mai multe pagube sau chiar victime omenești.

În 2014, în apropiere de localitatea brăileană Albina, la diferență de o lună, o femeie de 55 de ani și un bărbat de 52 de ani au fost uciși de o haită de câini sălbăticiți, scăpați dintr-o fermă din apropiere. În ambele cazuri, trupurile au fost sfâșiate și dezmembrate de câini, moartea victimelor fiind agonizantă. În acest caz, dosarul este încă pe rol, paznicii de la fermă fiind trimiși în judecată pentru că nu au supravegheat patrupedele.

3433 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati