Zeci de copii din opt oraşe participă, sâmbătă, la festivalul “Pianul Fermecat” de la Galaţi

* Evenimentul, ajuns la a treia ediţie, se va desfăşura la sediul Centrului Cultural “Dunărea de Jos” *

Pentru al treilea an consecutiv, sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 9:00, la sediul Centrului Cultural Dunărea de Jos (CCDJ) din Galaţi se va deschide festivalul naţional “Pianul Fermecat”. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Galaţi, CCDJ şi Şcoala de Arte Galaţi. Potrivit directorului CCDJ, Florina Zaharia, la competiţie participă 66 de elevi din Galaţi, Brăila, Iaşi, Bucureşti, Rădăuţi, Ploieşti, Buzău şi Focşani. Concursul le este destinat elevilor care fac cursuri de pian la diverse şcoli, precum Şcoala de Arte din cadrul CCDJ, cluburi – precum Palatul Copiilor sau alte forme de învăţământ. Potrivit managerului proiectului, Angelica Capră, profesor de pian la Şcoala de Arte a CCDJ, competiţia este structurată în 11 categorii, în funcţie de anul de naştere al concurenţilor, cei mai mici având 6 ani, iar cei mai mari, 16 ani.

Juriul – compus din Pirro Gaqi (preşedintele juriului), asistent universitar doctor la Universitatea “Dunărea de Jos”, Camelia Pavlenco, lector universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, şi Gabriela Irina Gogoncea, şef de catedră – pian la Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin”, Galaţi – va premia cele mai bune interpretări. Există şi premii în bani: 120 de lei – premiul I, 80 de lei – premiul al II-lea şi 60 de lei – premiul al III-lea. De asemenea, vor exista şi premii speciale.

Spre finalul competiţiei, de la ora 16:30, va avea loc un recital de pian susţinut de Camelia Pavlenco, lector universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, şi Pirro Gaqi (preşedintele juriului), asistent universitar doctor la Universitatea “Dunărea de Jos”.

La ora 18:00 este programată festivitatea de premiere a concurenţilor.

3719 Vizualizari 9 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati