Zeci de copii şi adulţi au alergat astăzi pe Faleza Dunării, la Crosul tuturor vârstelor

* Evenimentul sportiv a avut loc în cadrul Zilelor Dunării 2017 *

Sâmbătă, pe Faleza Inferioară a Dunării a avut loc Crosul tuturor vârstelor, eveniment sportiv derulat în cadrul “Zilelor Dunării” – o serie de manifestări de masă desfășurate până duminică la Galați și finanțate de Primărie. Pentru a marca Ziua Dunării, sărbătorită, pe 29 iunie în întreaga Europă, organizatorii au stabilit la Crosul tuturor vârstelor o probă de alergare de 2.860 de metri – aluzie la cei 2.860 de kilometri, cât măsoară cursul Dunării de la izvoarele din Munții Pădurea Neagră până la vărsarea în Marea Neagră.

În ciuda celor 30 de grade Celsius care deja se înregistrau la primele ore ale dimineții pe Faleza Dunării, zeci de persoane au luat startul la cros. Deschizători de competiție – persoanele cu dizabilitați fizice, mobilizate de Vasile Cristea, presedinte al Asociației Sportive pentru Persoanele cu Handicap Locomotor, Sporting Club Galați. “Ne bucurăm că ne-am reîntâlnit aici, este, până la urmă, un motiv de socializare pentru noi și ne face foarte bine – ieșim  din casă, socializăm și ne bucurăm că administrația locală este alături de noi”, a declarat Vasile Cristea.

Faleza a fost apoi străbătută în alergare de zeci de iubitori ai mișcării în aer liber, mulți dintre ei elevi ai Liceului cu Program Sportiv din Galați, însoțiți și de profesorii lor. “Îmi place să alerg, fac atletism la Liceul cu Program Sportiv și vreau să ajung precum Gabriela Szabo”, a spus Silvia Gabriela Barna, câștigătoare la una din probele crosului.

Pentru a ajunge însă la performanță, copiii din Galați au nevoie și de o bază sportivă adecvată antrenamentului, atrage atenția profesoara Maria Ciocan: “Astfel de evenimente sunt foarte binevenite, pentru că atrag mai ales copiii către sportul de masă, însă trebuie să le asigurăm și baze sportive unde să se antreneze. Și spun acest lucru pentru că stadionul Dunărea nu a mai fost reabilitat de când mă antrenam eu pe el, au trecut câteva decenii. La fel, nu avem sală de atletism să ne antrenăm, de două ierni antrenăm copiii afară, în frig, și nu este normal… Facem asta pentru că sala are lacăt pe ușă, este deteriorată, se află lângă bazinul de înot, acela început în urmă cu mulți ani și abandonat și el. Eu sper ca măcar până la pensie să apuc să avem și noi la Galați baze sportive adecvate, cu atât mai mult cu cât avem copii talentați”. Reamintim că Primaria Municipiului Galati a preluat, gratuit, în administrare de la combinatul siderurgic Baza Sportivă Siderurgistul.

20170701_083807

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati