Zeci de localităţi fără apă potabilă şi fără curent electric, drumuri blocate, copaci doborâţi de vânt

* Avariile provocate de vântul puternic pe reţeaua electrică fac imposibilă alimentarea cu apă din sursa de adâncime de la Vadu Roşca, localităţi întregi din judeţ rămânând fără apă de băut *

Avariile produse de vântul puternic la liniile de tensiune au provocat serioase probleme în alimentarea cu apă potabilă a municipiilor Galaţi şi Tecuci, a oraşelor Tg. Bujor şi Bereşti şi a altor 21 localităţi din judeţul Galaţi. Potrivit operatorului regional Apă Canal, alimentarea cu apă potabilă din sursa de adâncime de la Vadu Roşca nu mai este posibilă din cauza unei avarii electrice la frontul de captare.

În municipiul Galaţi, consumatorii au fost trecuţi pe apă de Dunăre, însă au presiune scăzută la robinete. “Apă canal a efectuat în timpul nopţii manevre pentru alimentarea cu apă de Dunăre a întregului oraş, inclusiv a locuitorilor din nord-vestul municipiului, care primesc, în mod normal, apă de adâncime. (…) Această soluţie de avarie va face ca, începând cu ora 14:00, locuitorii din nord-vestul oraşului să primească până la ora 17:00 apă cu presiune redusă, după care, până la ora 22:00, presiunea se va normaliza, pentru ca în cursul nopţii ea să scadă din nou, pentru refacerea rezervelor de apă pentru următoarea zi”, a transmis Apă Canal.

În judeţ, probleme în alimentarea cu apă sunt în municipiul Tecuci, în oraşele Tg. Bujor şi Bereşti şi în localităţile rurale Umbrăreşti, Barcea, Drăgăneşti, Iveşti, Lieşti, Fundeni, Movileni, Piscu, Tudor Vladimirescu, Independenţa, Pechea şi Aglomerarea Pechea, Movileni, Slobozia Conachi, Smârdan, Balinteşti, Pleşa, Cavadineşti, Moscu, Gârboavele, Cosmeşti. În unele dintre aceste localităţi, inclusiv la Tecuci, se încearcă montarea unor generatoare pentru a se asigura apă măcar la presiune redusă.

Potrivit Electrica Galaţi, la ora difuzării acestei ştiri, 53 de localităţi din judeţul Galaţi nu sunt alimentate cu energie electrică din cauza avariilor la reţele de tensiune. Pentru remedierea defecţiunilor, 24 de echipe ale societăţii Electrica sunt pe teren.

Două drumuri naţionale şi două drumuri judeţene închise, alte 13 DJ-uri blocate

Din cauza vremii, în judeţul Galaţi sunt închise drumurile naţionale 24D şi 26. DN 24D (Galaţi-limită judeţul Vaslui) a fost închis aseară, la ora 17:30, de la kilometrul 9 la kilometrul 140. DN 26 a fost închis la ora 23:30 de la kilometrul 12 la kilometrul 81.

Totodată, două drumuri judeţene sunt închise şi 13 tronsoane de drum judeţean sunt blocate, potrivit situaţiei de la ora 15:00. Sunt închise DJ 242B Târgu – Bujor – Băneasa – Bereşti – Pleşa şi DJ 261A Frumuşiţa – Scânteieşti – DN24D. Blocate sunt următoarele segmente de drum judeţean: DJ 252I Nicoreşti – Poiana – Vişina, DJ 242A Bereşti – Rădeşti, DJ 251B Cerţeşti –Drăguşeni, DJ 242E Băneasa – Roşcani, DJ 242D Băneasa – Bereşti, DJ 251A Brătuleşti – până în DN 24D, DJ 251J Fundeanu – Adam, DJ 251C Drăguşeni – Smulţi, DJ 251 Pechea – Costache Negri, DJ 242 Târgu Bujor – Vârlezi, DJ 252 Nicoreşti – Buciumeni, DJ 251G Vârlezi – Corni, DJ 253 Cudalbi – Băleni. Se intervine cu trei buldoexcavatoare, 11 vole, o freză şi un autograder.

Unde sunăm pentru a sesiza prăbuşirea copacilor

Pe timpul nopții, echipajele de pompieri, împreună cu cei din administrația publică locală, au acționat la peste 100 de solicitări pentru arbori și crengi căzute peste autoturisme și pe carosabil, dar și cabluri rupte. Biroul de Presă al Primăriei Galaţi a informat că cetățenii care doresc să facă sesizări pot folosi numerele de telefon 0336.102.114, 0336.102.115 și, după ora 14:00, 0236.307.700.

Citeşte şi:

Galaţiul, Brăila şi alte judeţe din estul ţării şi de la munte, sub COD GALBEN de ninsori şi vânt

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati